Muusikatriaad lõpeb võistluse ja peoga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikatriaadi võistlus Pauluse kirikus
Muusikatriaadi võistlus Pauluse kirikus Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna kell 11 algab Viljandi Pauluse kirikus kultuuriakadeemia eestvedamisel korraldatava muusikatriaadi võistlus, kus astuvad üles demovoorust edasipääsenud.


Osa võistlusest leiab aset Viljandi muusikakooli orkestrimajas ning see lõpeb kella 17-ks. Finalistide nimekirja näeb aadressilt kultuur.edu.ee/muusikatriaad/finalistid.html.

Kell 20 algab pärimusmuusika aidas triaadi lõppkontsert. Autasustatakse paremaid ja esineb ansambel Köök. Pidu aidas jätkub kell 22 algava «Aidakvaariumiga», kus astub üles Athens Sound.

Muusikatriaad on välja kasvanud kunagise Viljandi kultuurikolledži korraldatud levimuusika eriala päevadest, mille kutsusid ellu Evald Raidma ja Tõnu Kallaste.

Muusikatriaadi nime hakkas sündmus kandma 2003. aastal, viidates kolmel päeval kõlavale kiriku-, pärimus- ja džässmuusikale. Traditsioonilisteks muusikatriaadi sündmused on koolikontsertid, jututoad muusika teemadel, muusikute klubi ja lõppkontsert ning rahvamuusika seade, oma pilli valdamise ja omaloomingu konkurss.

Sellel aastal hindavad noori muusikud Margus Pärtlas (Eesti muusika- ja teatriakadeemia õppeprorektor), Ando Kiviberg (Eesti pärimusmuusika keskus), Siim Aimla (Tallinna Georg Otsa nimelise muusikakooli džässmuusika õpetaja), Vello Kuura (kaupluse Muusik omanik) ja Kalle Jents (Viljandi linnapea).

Muusikatriaadi korraldatakse sel aastal 17. korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles