Süsteem on väga lihtne

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi kultuuriakadeemias õppinud viiuldaja Johanna-Adeele Jüssi plaanis välja anda debüütalbumi «Kiilid». Plaadi nimilugu on omamoodi sümboolne: see kõneleb tumesiniste tiibadega kiilidest, neist kõige ilusamatest, kes lendavad päikeses sillerdava vee kohal ja tuletavad meelde, et oma unistustega tasub olla väga ettevaatlik, sest kõige suuremad neist kipuvad täide minema.

Plaadi väljaandmisest oli puudu 2200 eurot. Toetajatele lubas noor viiuldaja tänutäheks muidugi plaate, aga ka võimalust kinkide asjus läbirääkimisi pidada. Tänuna tulid kõne alla pross, kõrvarõngapaar ja pisike maal.

76 inimest puhusidki «Kiilidele» tuule tiibadesse. Kes andis euro, kes 300 korda rohkem. Nüüd on plaat valmis ning esimesed esitluskontserdidki seljataga. Rahul on nii autor kui toetajad ning üks unistus on kenasti teoks saanud.

Hooandja abil on oma unistustele tuge saanud ka näiteks kultuuriakadeemiaga seotud tantsuinimeste kontsert-tantsulavastus «dresscode: Smoking». Peagi ilmub trükist akadeemia üliõpilase Helina-Victoria Kruubi raamat endisest Estonia opereti primadonnast Therese Raidest.

Raha on Hooandjas aega koguda kaks kuni kaheksa nädalat. Kui vajalik summa tähtajaks kõigest hoolimata kokku ei tule, jääb kaup automaatselt katki ja kõik annetajad saavad raha oma pangakontole kenasti tagasi.

Hooandja on aidanud vanad mahakantud tuletõrjevoolikud moekateks kottideks disainida ning juba väikese riiulitäie jagu raamatuid ja heliplaate välja anda. Parasjagu on käsil seni suurim projekt: teater NO99 soovib koguda uue lavastuse ettevalmistamiseks 10 000 eurot. Esimese kolme tunni jooksul oli annetajaid juba üle 50 ning koos rohkem kui 1000 eurot. Eilseks oli arvel veidi üle poole summast ja aega on veel kaks nädalat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles