Mõisaküla muutus ühe Eesti meistri võrra rikkamaks

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Jürise saavutas Eesti juunioride tõstmise meistrivõistlustel esikoha.
Indrek Jürise saavutas Eesti juunioride tõstmise meistrivõistlustel esikoha. Foto: Erakogu

Mõisaküla kooli kaheksanda klassi õpilane Indrek Jürise saavutas laupäeval Rakveres peetud Eesti juunioride tõstmise meistrivõistlustel esikoha.


Kehakaalus alla 62 kg konkureerinud noormees sai tõukamises kirja 80 ja rebimises 70 kg ning edestas tulemusega 150 kg oma lähimat konkurenti 30 kg võrra.



Mõisakülas noori tõste­sportlasi treeniv Enn Raieste ei salanud, et Indrek Jürise kuldmedal oli küll oodatud, kuid täielikku ülemvõimu poisil oma kehakaalus praegu pole.



Treener hindas värsket juunioride meistri tiitli omanikku üsnagi usinaks harjutajaks, kes võib sihikindla tööga veel korralikke tulemusi näidata.



«Eks teatud eas tule poistel ikka raskusi ette, aga üldjoontes võib öelda, et tegu on treeningutesse tõsiselt suhtuva noore mehega,» kõneles ta.



Mõisakülast tegi juunioride meistrivõistlustel kaasa teinegi noormees Reivo Keng. Tema sai kehakaalus alla 77 kg kogusummaga 175 kg kaheksanda koha.


«Päris korralik tulemus,» lausus selle peale Enn Raieste.



Treeneri selgitust mööda on Mõisaküla kooli üheksandas klassis õppiv noormees juunioride tiitlivõistluste lubatud vanusest paar aastat noorem.



Mõisakülas ka kehalise kasvatuse õpetaja ametit pidav Raieste tõdes, et poisse napib isegi klassiruumidesse, rääkimata treeningtundidest, ning seetõttu on seal keeruline pallimängude ja teiste võistkondlike spordialadega tegelda.



«Mõisaküla koolis õpib viiendast üheksanda klassini 11 poissi, neist tõsisemalt käib tõstetreeningutel kuus,» rääkis Enn Raieste. «Eesti meistrivõistlustel teenisime oma kuue poisiga võistkondlikult kolmanda koha.»



Harjutamas käib Raieste ütlemist mööda ka päris pisikesi poisse, aga nemad on kangi jaoks veel liiga noored. «Nendega laome üldfüüsilist põhja,» märkis ta.


Väite, justkui plaaniks Mõisaküla tänavu loobuda pika traditsiooniga Arnold Luhaääre mälestusvõistluse korraldamisest, lükkas Enn Raieste ümber.



«Seni, kuni siin on veel keegi, kes võtab tõstepõranda teisest otsast kinni ja aitab selle saali vinnata, teeme võistlust edasi,» lubas ta.



Samas ei öelnud Raieste, et alaliidu juhatuse liikme Janek Nurmeotsa «Sakalas» välja öeldu oleks puhtalt väljamõeldis. «Pigem oli see üksteise vääriti mõistmise ja pessimistlike emotsioonide ajel tekkinud arusaamatus,» selgitas ta. «Oleme seda võistlust 17 korda korraldanud ning üritame ikka traditsiooni ja olümpiasangari mälestust elus hoida.»



Arnold Luhaääre mälestusvõistlused on tõstespordikalendris oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles