Krossilahing tõotab põnevaid võidusõite

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba ligi kaks nädalat on Holstre-Nõmme rajal käinud agar sebimine: ratturid treenivad ja korraldajad annavad endast Mulgikrossi ladusa kulgemise nimel parima.
Juba ligi kaks nädalat on Holstre-Nõmme rajal käinud agar sebimine: ratturid treenivad ja korraldajad annavad endast Mulgikrossi ladusa kulgemise nimel parima. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Suure tõenäosusega kujuneb laupäeval Holstre-Nõmmel aset leidev Mulgikross Eesti selle hooaja suurima osavõtjaskonnaga rahvusvaheliseks võidukihutamiseks.


Eesti, Soome ja Läti motokrossi maavõistluse teise etapina peetaval mõõduvõtul osalemise soovist oli eilseks teada andnud ligi 250 sõitjat. Kui paljud neist aga ka rajale jõuavad, ei osanud korraldajad ennustada.



«Selge on see, et kõik end kirja pannud võistlusstartidesse ei mahu,» ütles krossi peakorraldaja Tauno Tuula. «Iga mees teab oma võimeid ning otsustab, kas tuleb ajasõitudele või mitte.»



Võistlusstarti pääsevad hommikuste ajasõitude 30 kiiremat MX1 ja MX2 klassi ning 40 paremat alla 85 cm³ rataste klassi võistlejat.



Sportlaste suur huvi Mulgikrossi vastu teeb ürituse korraldajatele kahtlemata rõõmu ning tihe konkurents rajal muudab mõõduvõtu publikule haaravaks ja nauditavaks.



Mulgikrossil osalevad nelja võistlusklassi, MX1, MX2 ning alla 85 cm³ ja alla 65 cm³ mootoritöömahuga rattad. Kolmes esimesena nimetatud klassis antakse päeva jooksul kolm starti. Esimese sõidu kestus on 20 minutit pluss kaks ringi ning kahe järgmise oma 8 minutit pluss kaks ringi. Kõige väiksema, alla 65 cm³ rattaga võistlejad teevad kaks pikka sõitu.



Lisaks on kavas üks MX1 ja MX2 klassi ühine, kuni 40 osalejaga lohutussõit neile, kes ajasõitude põhjal rajale ei pääse. Masinaklassides seal eri arvestust ei peeta.



«See on nendele meestele võimalus end proovile panna ja publikule näidata,» lausus Tauno Tuula.



Osalejate nimekirjas on kolme maavõistlusest osa võtva riigi tuntud sõitjaid. Enam kui nädala jagu on Holstre-Nõmme rajal oma sõiduoskusi lihvinud soomlased, tugevate meestega on esindatud lätlased ning loomulikult on kohal enamik Eesti paremikust.



Rajale on oodata ka eelmise aasta Mulgikrossi MX1 klassi võitjat Juss Laansood, samuti mullu talle visa vastupanu osutanud soomlast Sami Kääpät. Loomulikult on startijate hulgas Viljandimaa enda krossimehi, kes ootavad publiku toetust.



Holstre-Nõmme motokrossirajal tänavuseks mõõduvõtuks märkimisväärseid muudatusi tehtud pole. Rajameister Andres Naari jutu järgi õgvendatakse võistluste eel vaid ühte kurvi, mis raja õige pisut lühemaks teeb.



Eile arutlesid korraldajad teemal, kas võistlusrada vajab laupäeval tolmu vähendamiseks kastmist. Andres Naari sõnul on selle metsaalune lõik aga veel kevadiselt märg ning selle ääred kohati jäisedki.



Tänavune Mulgikross algab laupäeval kell 9 ajasõitudega. Esimene võistlusstart antakse kell 11 ning ajakava järgi peaks viimase sõidu algus olema kell 15.50.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles