Krossimehed teevad majutajatele rõõmu

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleeile keskpäeval nokitses Männimäe külalistemaja hoovis oma mootorratta kallal soomlane Peteri Jykylä. Õhtul lisandus talle veel hulk päeval Holstre-Nõmme rajal treeninud rahvuskaaslasi.
Üleeile keskpäeval nokitses Männimäe külalistemaja hoovis oma mootorratta kallal soomlane Peteri Jykylä. Õhtul lisandus talle veel hulk päeval Holstre-Nõmme rajal treeninud rahvuskaaslasi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eelmise nädala lõpul Viljandisse treeninglaagrisse kogunenud ligi 250 Soome krossisõitjat ja nende abilist rõõmustavad siinseid hotellipidajaid.


«Motomehi meil praegu jätkub,» kinnitas Männimäe külalistemaja juhataja Rait Sulg. «Lisaks tubadele on nende päralt parkla, sest paljud ööbivad autoelamutes.»



Soome motomehed treenivad Holstre-Polli krossirajal 18. aprillil peetavaks Mulgikrossiks. Võistluse korraldaja Tauno Tuula sõnul tahtsid soomlased Viljandis ühise treeninglaagri korraldada ning praegu on siin sadakond sportlast.



«Kui lisada veel abilised ja saatjad, siis on Mulgikross Viljandisse toonud 250 soomlast,» lausus ta.



Täna ja homme jõuab siia ka hulk Eesti, Läti ja Venemaa krossimehi, kes samuti majutuskohti vajavad.



«Praegusel hapul ajal on krossist palju abi,» tunnistas Endla hotelli perenaine Maret Reinup. Eile õhtul oli Endlas 26 külastajat. Ruumi on seal 30 inimesele.



Rait Sule selgitusel on krossile eelnev nädal sel aastal esimene, mil Männimäe külalistemaja täitumusega võib rahule jääda. «Aasta esimesed kaks kuud olid väga nutused,» hindas ta.



Rait Sulg ja Maret Reinup tunnistasid, et just suured üritused toovad neile tavapärasest enam inimesi. Näiteks Endla hotellis on folgifestivali aeg ja Mulgi ralli nädalalõpp juba praegu broneeritud. Männimäe külalistemajja on järvejooksu ajaks oodata suurt hulka Läti jooksjaid, hiljaaegu peetud talvise rahvatantsupeo ajal elasid seal aga Türgi tantsijad.



Krossisõitjaid on jätkunud ka teistesse majutusasutustesse. Tauno Tuula kinnitusel on sportlasi täis Centrumi hotell ning neid elab linna kalleimas hotellis Grand Hotel Viljandis.



Mulgikross algab Holstre-Nõmmel laupäeval kell 11.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles