Annetatud söögiriistu jätkub nii lavale kui lattu

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuses nõid Nanny Oggi kehastav Vilma Luik kastitäie lauariistadega
Lavastuses nõid Nanny Oggi kehastav Vilma Luik kastitäie lauariistadega Foto: Elmo Riig / Sakala

Artikkel ilmus 11. detsembri «Sakala» paberväljaandes.

Teisipäeval Ugalas esietendunud lavastuse «Õed nõiduses» tarbeks väljakuulutatud lauariistade kogumise aktsioon osutus üle ootuste edukaks.

Mahukas kastitäis nuge, kahvleid, lusikaid ja muud jäi lavakujundusest veel ülegi.

«Inimesed tõid kohale tublisti rohkem, kui olime oodanud,» ütles abibutafoor Pille-Riin Lillepalu. «Osa jäi küll kujundusest üle, kuid rekvisiidilattu saime mitu imeilusat lusikat ja kahvlit. Üllatas see, et palju oli tsaariaegseid lauariistu. Viljandi rahvas on väga abivalmis — saime lava kenasti püsti.»

Lillepalu on eriti rahul sellega, et palju toodi alumiiniumnõusid, mida kujunduse tarbeks hädasti vaja oli.

Teatrikunstnik Rosita Raud on Terry Pratchetti romaani järgi dramatiseeritud lavastusele teinud põneva kujunduse, milles on tähtis roll esemete taaskasutusel.

«Enne lauanõusid kogusime lambikupleid ja vanu lillepotte,» lisas Ugala avalike suhete juht Kairi Leivo. «Palju tänu kõigile, kes aitasid.»

Lillepalu ütlemist mööda kuulutati kogumisaktsioon välja eelkõige seetõttu, et lauanõudel on ka taaskasutuskeskustes üllatavalt krõbedad hinnad.

Kogutud lauariistu söömise juures ei kasutata ning need leiavad uue elu hoopis kaunistavate detailidena.

«Kes hoolega vaatab, küll see need üles leiab,» lubas Lillepalu. «Et lavale loodud kuningriik on paras harakapesa oma kokkukrabatud rikkustega, tegime osa kaunistusi näiteks lusikatest. Kuningriigi saab luua endale kõigest, tarvis on ainult fantaasiat. Seda on tähtis meeles pidada nii lastel, noortel kui vanadel.»

Terry Pratchetti «Õed nõiduses» tõi lavale Sander Pukk oma esimese tööna Ugalas. Mängivad Vilma Luik, Anne Valge või Aarne Soro, Kata-Riina Luide, Triinu Meriste, Margus Vaher, Martin Mill, Andres Oja, Meelis Rämmeld ja teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles