Maa-amet paigaldab maamärke

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja kilest maamärk.
Selline näeb välja kilest maamärk.

Aeropildistamise tõttu paigaldavad maa-ameti töötajad mitmele poole Eestisse kilest maamärke, mille abil hiljem aeropilte maapinnaga siduda.


Maa-ameti teatel paigaldatakse markeeringud Lõuna-Eestis Viljandi-Elva-Kanepi joonest lõuna poole kuni riigipiirini, samuti Peipsi ja Võrtsjärve rannaäärsele alale. Põhja-Eestis pannakse need Raplast põhja poole ja Vihterpalust ida poole kuni Narvani.

Markeeringud on vajalikud aeropildistamise täpsuse huvides, täpsete aerofotode alusel uuendatakse aga kaarte ja valmistatakse ortofotod. Maa-amet paigaldav umbes tuhat markeeringut.

Kui kellelgi on tarvis markeeritud puntki kasutada, tuleb markeeringukile hoolikalt lahti lasta nii vähestest nurkadest kui võimalik. Töö lõpetamise järel tuleb kile paigaldada võimalikult täpselt samas suunas ja samas kõrguses tsentrist. Samuti tuleb kontrollida, et kile oleks korralikult kinnitatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles