Vabatahtlikud said tunnustust

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhupallid tekitasid elevust ka vabatahtlikes, gruusia noormehes Lasha Akhobadzes (vasakul) ja Saskia Schmitzis.
Õhupallid tekitasid elevust ka vabatahtlikes, gruusia noormehes Lasha Akhobadzes (vasakul) ja Saskia Schmitzis. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Teisipäeval Sakala keskuses peetud tunnustusüritusel jagati kiitust maakonna vabatahtlikele. Üritusele lisasid värvi Euroopa Liidu programmide abil Viljandis vabatahtlikutööd tegevad välismaalased.

Lauluga astusid lavale Viljandi huvikooli laululapsed, vabatahtlik Lasha Akhobadze Gruusiast ning Lilia Held Saksamaalt ja Natalja Martšenko Ukrainast. Elevust tekitas õhtu see osa, kus kohalviibijad said kümnetele täispuhutud õhupallidele kirjutada, mida nad kellelegi sooviksid. Nii kogunes palju soove, tõsi, mitu palli purunes selle toimingu käigus valju paugatusega.

Ürituse korraldas Viljandimaa vabatahtlike keskus koos Viljandi maavalitsuse ja linnavalitsusega.

ESILETÕSTETUD

Esile tõsteti 12 vabatahtlikku

Marek Nõmm

Esitas Viljandi linnavalitsus.

Olnud mitmel aastal jõuluvana vähekindlustatud peredele: organiseerinud neile kingitused ja viinud ise kohale. Mullu korraldas Kondase keskuse aias tasuta jõulumaa, tänavu paisub see neljapäevaseks. Organiseeris Viljandi hansapäevade ajal teatrihoovi. Sageli tegev rattaüritustel ning Punase Risti meeskonnas linna suurüritustel.

Perekond Sihv

Esitas Pilistvere kogudus.

Ene ja Jaan Sihv on aastaid hoidnud ja hooldanud kihelkonna kalmistut, kasutades selleks isiklikke masinaid. Samuti on nad kaasa löönud Pilistvere kirikuküla haljastustöödel.

Epp Johani

Esitasid mittetulundusühingu Teeme liikmed.

On rohkem kui kolm aastat korraldanud vabatahtlikuna Teeme tegemisi, saamata juhtimistöö eest tasu.

Saida Lokk

Esitas Karksi kultuuriselts.

Karksi-Nuia pensionäride ühenduse juhatuse esimees ning Karksi-Nuia aianduse ja mesinduse seltsi liige. Tema algatusel tulid kokku eakad tervisevõimlejad ja kepikõndijad. Ta on kirjutanud arvukalt projekte, mille abiga on toetust saanud seltsitegevus, õpitoad, meepäevad ja eakate päevad.

Õilme Tšikina

Esitas Viljandimaa tarbijakaitse ühing.

Juhib Viljandimaa tarbijakaitse ühingut ning on kirjutanud ise kõik projektid ühingu rahastamiseks.

Margus Pedak

Esitas Viljandi linnavalitsus.

Viljandi sõudeklubi tugi ja abi mitme aasta jooksul transporditeenuse osutaja ja võistluste ettevalmistajana.

Ave Puru

Esitas Eesti Punase Risti Viljandimaa selts.

On rohkem kui kümne aasta jooksul oma vabast ajast osa võtnud esmaabi andmisest rahvaspordiüritustel, kadunud inimeste otsimisest, õppustest ja koolitustest.

Lembe Lahtmaa

Esitas Naiskodukaitse Sakala ringkond.

Aktiivne formeerimismeeskonna liige ning avalike suhete rühma juht, kes kajastab Naiskodukaitse sündmusi eri väljaannetes. Ta on osalenud suurürituste korraldamises.

Rein Leppik

Esitas Viljandi kodutute loomade varjupaik.

Tänavu kevadest vabatahtlikuna ehitanud Viljandi kodutute loomade varjupaigas. Valminud on varjupaiga kontor ning valmib ruum, kus veterinaar hakkab loomi vastu võtma.  

Veel pälvisid tunnustust Eerika Izjumova, Koit Ortus ja Heli Otti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles