Noortekeskus saab uue kuue

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Suure-Jaani noortekeskuse eskiis
Uue Suure-Jaani noortekeskuse eskiis Foto: EMP A&I arhitekt Heidi Karro

Uuest aastast võib Suure-Jaani noortekeskuses ja selle ümbruses näha töömehi, kes võtavad vana hoone lahti ning rajavad selle asemel paljude võimalustega uue maja.

«Selles majas on umbes miljon ahju, mida me peame kütma,» lausus Suure-Jaani noortekeskuse juhataja Marlen Silm hoone kohta, millest osa pärineb XIX sajandist.

Rekonstrueerimise käigus võetakse kasutusele energiasäästlikud lahendusest, mis peaksid noored ja töötajad külmast päästma. Katusele tulevad vett soojendavad päikesepaneelid ning maja ise saab maakütte.

«Ruumi meil justkui oleks, kuid kõik on tubadeks jagatud,» tõi Silm välja ühe praeguse  hoone puudustest. 1934. aastal valminud majas tegutses Kase kool ning nõukogude ajal oli seal sovhoosikeskus.

Suure-Jaani valla spordi- ja noorsootöö nõunik Mati Adamson kinnitas, et pärast remonti on majal palju lisaväärtusi. Seal on suur saal, mängude- ja pesuruumid, lastekeskus, koolitus- ja  kunstiklass, köök ja isegi majutusvõimalus.

«Sellest saab multifunktsionaalne hoone ning tulevikus on meil võimalik vastu võtta ka vabatahtlikke,» lausus Adamson uhkelt.

«Saame kasutusele võtta ka endise koolimaja teise korruse, mis praegu on meile suletud,» lisas Silm.

Hoone välisilme jääb üldjoontes samaks. «Soovime, et siin oleks soe ja hubane,» sõnastas Silm tulevikulootusi.

«Eks uue majaga muutu töö mahukamaks ja väljund laiemaks,» leidis Adamson.

Ehituse ajaks otsib noortekeskus endale lihtsalt kontoriruume, sest sellist maja, kus ta järgmise aasta oktoobri lõpuni tegutseda saaks, Suure-Jaanis ei leidu. Marlen Silma jutu järgi hakatakse tegema mobiilset noorsootööd. See tähendab, et koostöös teiste valla keskuste või ka maakonna omadega korraldatakse üritusi väljaspool Suure-Jaanit, võetakse ette väljasõite ja muud säärast.

Eelmisel reedel avati ümbrikud ning selgus, et noorsookeskuse maja rekonstrueerimise hanke võitis aktsiaselts Pärlin. Ta lubas toime tulla 579 274 euroga, millele lisandub käibemaks. Üheksast pakkujast kvalifitseerus seitse ning sobiva hinna sisse mahtus kolm pakkumist. Suure-Jaani valla arendusnõuniku Aino Viinapuu sõnul pole ehitajaga veel lepingut sõlmitud, sest kaks nädalat on aega hanget vaidlustada.

Raha noortekeskuse ehitamiseks saadi Euroopa regionaalarengu fondi avatud noortekeskuste, teavitamis- ja nõustamiskeskuste ning huvikoolide infrastruktuuri ajakohastamise projektist. Hoone projekteeris osaühing EMP A&I.

Vana maja hakatakse suure tõenäosusega lammutama uuel aastal.

Tänavu mais avati Suure-Jaani noortekeskuse juures 655-ruutmeetrine vaba aja väljak, millel on tänavakorvpalliplats, paintball’iväljak, skate-park, trikirattarada, minigolfirajad, liiklusväljak ja muud huvitavat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles