Kommentaar: Omaette hoone ei saaks hakkama

, pärimusmuusika aida avalike suhete juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Pruul
Erki Pruul Foto: Erakogu

Pärimusmuusika aidas sõltub filminäitamine sellest, kas silmapiiril on midagi meie temaatikaga haakuvat. Samas on silmad kogu aeg lahti ja huvi üleval, sest kuigi see pole meie põhitegevus, on filmide näitamisel meie programmis tähtis koht.

Näitame põhiliselt eesti filme, dokumentaale, pärimusmuusika ja üldse muusikaga seotud linateoseid. Hollywoodi märulit meil tõenäoliselt kunagi näha ei saa.

Saal mahutab 400 inimest, näiteks «Seenelkäik» läks täismajale. Et Viljandis on kinoga, nagu on —  või siis ei ole, on loomulik, et kui midagi huvitavat välja pakkuda, tulevad inimesed seda vaatama.

Et aga ait on olemuselt multifunktsionaalne kultuurimaja, ei saa filminäitamisest siin kunagi põhitegevus. See jääb ikka programmi osaks, aga nagu mainisin, meile tähtsaks programmi osaks.

Millist kino Viljandi vajaks? Siin võiks üldse arutleda kino funktsiooni, rolli ja selle tähtsuse üle tänapäeva linnaruumis. Arvan, et Viljandi-suguses linnas suudaks oma jõududega majanduslikult toimida ainult selline filminäitamise koht nagu Solarises ja Taskus, kus kuni 50 kohaga kino on paigutatud kuhugi kaubanduspinnale kesklinnas. Omaette hoone ja ettevõttena kino ennast siin tõenäoliselt ära ei majandaks.

Mulle meeldiks, kui mõned kultuurihuvilised ettevõtjad looksid siia sellise kultuuritehase tüüpi keskkonna, kus oleks lisaks poekestele, baaridele, klubidele ja ateljeedele väike kinosaal, mille programmi kuuluksid nii kassahitid kui väärtfilmid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles