Pakendiviijad aitasid lapsed teatrisse

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui eelmisel aastal alustati 143 annetust võimaldava automaadiga, siis praegu saab heategusid teha juba 285 taaraautomaadis, millel on annetusnupp.
Kui eelmisel aastal alustati 143 annetust võimaldava automaadiga, siis praegu saab heategusid teha juba 285 taaraautomaadis, millel on annetusnupp. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Suur hulk viljandimaalasi on aidanud vähekindlustatud perede lastel teatrisse jõuda, annetades heategevusprojektile «Aitan lapsi» taarapunktides üle kahe tuhande euro.

«Aitan lapsi» juhatuse esimehe Paal Aschjemi sõnul kasutatakse iga annetatud eurot sihtotstarbeliselt: kogutud tulu läheb otse laste teatrisse mineku tarbeks ning kõik seda toetavad tegevused, nagu reklaam ja administreerimine, saavad teoks ettevõtetest toetajate abiga.

1475 vaatajat Ugalas

«Lapsi, kellel pole võimalik ilma projekti abita teatrisse jõuda, on palju, kuid on tähtis, et ka nemad saaksid kultuurist ja muinasjutulistest elamustest osa,» ütles Paal Aschjem.

Taaraautomaatide kaudu raha annetamine algas läinud aasta kevadel ja juba sama aasta septembris said lapsed teatrisse. «Aitan lapsi» projektijuhi Kristiina Reidolvi sõnutsi on ka Viljandimaalt päris palju lapsi teatrisse jõudnud. Ugalas on ettevõtmisest saadud annetustega käinud 1475 last.

Kogu Eestis tehti tänavu novembrini pandipakendeid tagastades enam kui 103 000 heategu kogusummas 101 121 eurot ning selle abiga on teatrisse jõudnud 16 500 last.

Tarbimisest loomiseni

Kristiina Reidolv rääkis, et esimese aasta eesmärk oli koguda 60 000 eurot ja pakkuda teatrielamust 10 000 lapsele. «Selle summa suurusjärgu kogusime täis, aga teatris käis rohkem lapsi, kui oleksime uskunud,» ütles ta ning avaldas lootust, et käesolev projektiaasta toob vähemalt sama hea tulemuse. Eesti etendusasutuste liit ja heategevusfond Aitan Lapsi allkirjastasid novembris projekti jätkumise lepingu.

«Teatrid on seotud kindlasti selle hooaja lõpuni, aga heategevusfond jätkab ka järgmistel aastatel ja korraldab lastele kultuurisündmusi,» lausus Kristiina Reidolv ning viitas võimalusele, et etendused ei jää edaspidi ainsaks, millest lastel oleks võimalik pandipakenditega annetatud raha eest osa saada.

«Juba praegu on meil uuendusi. Mitu teatrit pakuvad võimalust osaleda ka töötubades ja ekskursioonidel,» märkis Reidolv. «Oleme lastega kultuuri tarbimisest liikunud kultuuri loomise poole,» rõõmustas ta.

HEATEGU

Taaraautomaadil lapse pildiga nuppu vajutades võib pandipakendi eest saadud raha annetada vähekindlustatud perede lastele teatriskäiguks.

• Viljandimaal on tehtud 2815 annetust 2166.97 euro eest.

• Viljandis on annetatud 2277 korda 1774.13 euro eest.

• Kokku on tehtud 103 000 annetust kogusummas 101 120 eurot.

Allikas: «Aitan lapsi»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles