Maavanem on akadeemia sõber

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavanem Lembit Kruuse pärjati Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia aasta sõbra tiitliga.
Viljandi maavanem Lembit Kruuse pärjati Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia aasta sõbra tiitliga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia valis aasta sõbraks Viljandi maavanema Lembit Kruuse.

Tiitel anti Kruusele kätte esmaspäeva õhtul rahvusülikooli 93. aastapäevale pühendatud kontsertaktusel. «See on tänu selle eest, et olete häälestunud strateegilistele püüdlustele,» lausus kultuuriakadeemia rektor Anzori Barkalaja ning rõhutas, et Eestis on väga vaja inimesi, kes suudavad vaadata laiemalt kui vaid seda vagu, mida nad ise ajavad.

Lembit Kruuse ütles, et tänu akadeemiale on Viljandi pealinn. «Kool on Viljandimaale palju andnud, teinud sellest omakultuuri pealinna. Olen rõõmus, kui saan omalt poolt midagi lisada,» lausus ta. «Heleda leegiga saab põleda vaid see lõke, kuhu halge juurde pannakse — eks see lisamine ole meie ühine rõõm ja hool.»

Tänavu valis Viljandi kultuuriakadeemia kaks aasta sõpra. Lisaks maavanemale pärjati selle tiitliga Tartu ülikooli jurist Tuuli Ilula, kes on osutanud koolile halduskorralduse valdkonnas palju abi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles