Repliik: Ettevaatust, pagar!

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Elmo Riig / Sakala

Ma ei taha suitsetamist õigustada. See on vaieldamatult kahjulik harjumus, mille küüsis olijad haavavad pahatihti enesele aru andmata ka kõrvalseisjate tervist.

Olen väga rahul, et mõne aasta eest keelati suitsetamine pubides ja teistes toitlustusasutustes ning kehtestati karmimad nõuded ruumidele, kus nikotiini nautida lubatakse. Sama normaalne oleks, kui tossutamine poleks lubatud vahetult kaubanduskeskuste ja teiste avalike asutuste sissekäikude ees.

Ometi on mul raske mõista neid, kelle arvates tuleks suitsetamine üldse avalikus ruumis keelata ning illustreerida sigaretipakid rõvedate fotodega neist, keda on tabanud mõni oletatavalt (!) suitsetamisest põhjustatud tervisehäda.

Kust ikkagi jookseb piir, millest edasi me peame õigustatuks inimesi nende nõrkuste tõttu igal võimalikul juhul hurjutada? Kas järgmiseks kohustame magusaid saiu küpsetavaid pagaritöökodasid oma ustele kleepima rasvunud inimeste fotosid?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles