Kultuuriakadeemia pärgas maavanemat sõbra tiitliga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavanem Lembit Kruuse võttis vastu kultuuriakadeemia aasta sõbra tiitli.
Viljandi maavanem Lembit Kruuse võttis vastu kultuuriakadeemia aasta sõbra tiitli. Foto: Viljandi maavalitsus

Esmaspäeva õhtul tähistas Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusülikooli 93. aastapäeva kontsertaktusega, millel anti Viljandi maavanem Lembit Kruusele akadeemia aasta sõbra tiitel.


«Tänu selle eest, et olete häälestunud strateegilistele püüdlustele,» lausus direktor Anzori Barkalaja ning rõhutas tiitli kätteandmisel, et Eestis on väga vaja inimesi, kes suudavad vaadata laiemalt kui vaid seda vagu, mida nad ise ajavad.

Maavanem Lembit Kruuse sõnul on hea, kui on selline sõber nagu akadeemia. «Kool on Viljandimaale palju andnud, teinud sellest omakultuuri pealinna. Olen rõõmus, kui saan omalt poolt midagi lisada,» lausus Kruuse. «Heleda leegiga saab põleda vaid lõke, kuhu halge juurde pannakse — eks see lisamine ole meie ühine rõõm ja hool,» lausus Kruuse.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia valis 2012. aastal kaks sõpra. Lisaks maavanem Lembit Kruusele sai teise sõbra tiitli Tartu ülikooli jurist Tuuli Ilula, kelle hoolast tähelepanu ja abi halduskorralduse valdkonnas jagus tänavu heldelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles