Mulgi rattamaratoni lumine rada venib pikemaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui poolmaratonil osalejad saavad 3. mail sõita tõenäoliselt suvistes oludes, siis pika raja sõitjad peavad end valmis seadma lumelõikude ületamiseks. Praegu on Holstre-Pollis veel kunstlumest suusarada, kus suusatajad veel nädalavahetuselgi treenisid.
Kui poolmaratonil osalejad saavad 3. mail sõita tõenäoliselt suvistes oludes, siis pika raja sõitjad peavad end valmis seadma lumelõikude ületamiseks. Praegu on Holstre-Pollis veel kunstlumest suusarada, kus suusatajad veel nädalavahetuselgi treenisid. Foto: Erakogu

Mulgi rattamaratoni rada on tänavu nii võistlejatele kui matkajatele varasemast veidi pikem ning paarkümmend päeva enne starti on pika distantsi keskosas endiselt korralik suusarada.


Kui mullu oli Mulgi rattamaratoni põhisõit 55 kilomeetrit pikk, siis tänavu Holstre-Polli suusaradadele tehtavate trassimuudatuste järel venib distants üle nelja kilomeetri pikemaks. Laupäeval mõõtsid rajameistrite spidomeetrid trassi pikkuseks 59,4 kilomeetrit.

Seni 27 kilomeetrit vändanud matkajad saavad tänavu sõita kuus kilomeetrit rohkem, sest erinevalt varasemast läbivad ka nemad seekord Holstre-Nõmme kruusakarjääri. Trass ei muutu matkajatele siiski raskemaks, sest lisandunud kilomeetritel pole ühtegi mäge ning sõit kulgeb kõva pinnasega teedel.

Kui matkajad saavad 3. mail sõita tõenäoliselt suvistes oludes, siis võistlejad peavad end valmis seadma lumelõikude ületamiseks. Praegu on Holstre-Pollis veel kunstlumest suusarada, kus suusatajad veel nädalavahetuselgi treenisid.

Lumelõikude ületamine on soojas maipäikeses ohutu ning pakub ratturitele erakordse võimaluse läbida lisatakistust, mida seni pole veel ühelgi Elioni rattamaratonide sarja kuuluval võistlusel olnud.

Mulgi rattamaraton stardib 3. mail kell 12 Viljandi staadioni kõrvalt. Matkajad lähetatakse teele poolteist tundi hiljem ning keskpäevast alates võtavad omavahel järve ääres mõõtu lapsed.

Mulgi rattamaratonile saab soodsalt registreeruda 22. aprillini. Selle kuupäevani saab end kirja panna ka kogu suviseks Elioni rattamaratonide sarjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles