Jahimehed tutvustavad linnas metsaelu

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakutopis kuulub Viljandimaa jahimeeste seltsi püsiekspositsiooni.
Kakutopis kuulub Viljandimaa jahimeeste seltsi püsiekspositsiooni. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Veel enne, kui detsember poole peale jõuab, saavad lapsed Viljandimaa jahimeeste liidu majas loomakasukat katsuda ja topiseid uudistada.

Nimelt on seal 11.—13. detsembrini kavas omalaadsed õppepäevad «Jõulud metsas», kus jahimehed kõnelevad lastele meie metsloomade elust. Jutud kuulatud, saavad lapsed minna looduslikest materjalidest jõuluehteid meisterdama.

Viljandimaa jahimeeste liidu perenaine Kersti Hal ütles, et kohe pärast ettevõtmise väljakuulutamist tunti selle vastu huvi viiest maakonna koolist.

«Ilmselt on kõige põnevam tundunud see, et lubame lastel loomanahku ka katsuda,» pakkus jahindusnõunik Liivika Rebane ning lisas: «Topised on siiski pigem vaatamiseks. Näiteks ilvesetopise peremehele lubasin, et seda keegi ei puutu.»

Ürituse korraldajad rõhutasid, et tähtis on pakkuda lapsele vahetut emotsiooni. «Ja niipalju kui minu elukogemus näitab, ei tunne lapsed Eesti metsloomi,» tähendas Rebane.

Topistest pannakse kindlasti vaatamiseks välja rebane, ilves ja kährik. Kohale tuuakse hundikasukas ning jahimajas on seinale löödud suur metsseanahk.

Jahiliidu maja laualt paistis ka tuhkrutopis, aga Rebase hinnangul on see väga niru. «Selleks ajaks, kui lapsed tulevad, saan ma ilusa uue tuhkru ka — see lasti äsja kanalast,» sõnas ta.

Näitusel püütakse välja panna kõik Eesti metsades elavad ulukid. «Pisikeste närilistega me tõesti ei tegele, aga kõige sellega, mis jahindust puudutab, küll,» märkis Rebane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles