Video õpetab elektroonilist bussipiletit kasutama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuvasti
Tuvasti Foto: Elmo Riig / Sakala

1. jaanuaris läheb Viljandi bussiliiklus üle elektroonilisele piletisüsteemile. Sujuvamaks üleminekuks ning abiks elektrooniliste kaartide kasutamisel valmistas Viljandi maavalitsus videoklipid sellest, kuidas elektrooniliste piletitega bussis käituda.


«Oleme täheldanud, et just vanemad inimesed vajavad elektroonilise süsteemiga kohanemiseks rohkem aega ja abi,» lausus Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase. «Iga uus asi vajab harjumist. Harjuti ka pangakaartidega, kuigi algul ei läinud see libedalt. Bussisõidukaardid on lihtsamad, sest ei vaja koodide meeldejätmist ja süsteem annab automaatselt infot kaardile laetud ettemaksu jäägi kohta,» selgitas Kase.

«Loodan noorema generatsiooni abile, kes aitavad vanemaid, näidates neile arvutis õiget abistavat linki või videot. Hea on, kui abivajaja ei pelga ka ise süsteemist arusaamiseks abi küsida,» sõnas Kase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles