Keskkonnaharidus avab oma võimalusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnaamet korraldab homme Sakala keskuses Pärnu- ja Viljandimaa keskkonnahariduse konverentsi, millel tutvustatakse selles valdkonnas avanevaid võimalusi ning jagatakse teadmisi.

29. novembril Viljandis asetleidev üritus on üks osa sarjast, mille käigus korraldatakse Eestis kuus keskkonnahariduslikku konverentsi.Neil tutvustatakse kõnealuse valdkonna aktuaalseid teemasid, jagatakse töötubades kogemusi ning arendatakse  koostöövõrgustikku.

Konverentsile registreeruma olid oodatud koolide ja lasteaedade õpetajad ning  juhid, keskkonnahariduskeskuste töötajad, haridusametnikud, koolitajad ja teisedki.

Konverents algab kell 10 ning seda juhib ajakirjanik Kadri Valner. Avasõnad ütleb keskkonnaameti peadirektori asetäitja Leelo Kukk.

Järgneb neli sõnavõttu oma ala asjatundjatelt.

UNESCO eesti rahvusliku komisjoni nõukoja liige ning programmi «Inimene ja bio­sfäär» nõustaja Toomas Kokovkin arutleb teemal «Kas säästev areng on jätkusuutlik või kestlik?».

Temalt võtab sõnajärje üle Rocca al Mare kooli loodusõpetuse õpetaja Silja Pihelgas, kes kõneleb oma kooli loodusklassi tegevusest.

Keemilise ja bioloogilise füüsika instituudi vanemteaduri Kaja Kasemetsa ettekanne annab lühiülevaate nanoosakestest ja nende uudsetest füüsikalis-keemilistest omadustest, kasutusvaldkondadest ja nanotoksikoloogiliste uuringute seisust.

Ühe pildi loo toob kuulajateni loodusfotograafiaga tegelev Kristo Keevend, kelle lemmikobjektid on pisiolendid — ämblikud, liblikad ja teised.

Päeva teise poole sisustavad töötoad. Osaühingu Skeltmer merebioloog Jüri Tenson juhendab «Kodumaa kalastiku» töötuba, «CSI: DNA eraldamine» on teema teaduskeskuse Ahhaa töötoas ning «Kivimaailma õpituba» juhendab Tartu keskkonnahariduskeskuse kooliprogrammide juht Helle Kont.

Käsitöölise Liina Langi näpunäidete järgi valmistatakse plastpudelist lilli, ettevõtja Marika Kose jagab soovitusi ja nõuandeid uurimuslikuks õppeks märgaladel ning Kilingi-Nõmme gümnaasiumi geograafiaõpetaja Elli Altin räägib mullast uurimusliku õppe osana.

Päeva lõpetab foorumteatri etendus.

Euroopa sotsiaalfondi programmi «Keskkonnahariduse arendamine» rahastatav konverents on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles