Keskmine palk kerkis vähem kui ühe protsendi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: «Sakala»

Statistikaameti teatel kerkis keskmine palk eelmises kvartalis aastaga võrreldes Viljandimaal vähem kui ühe protsendi ehk kuue euro võrra. Pealinna ümbrusega võrreldes on siinne keskmine töötasu enam kui 300 eurot väiksem.

Eelmise aasta sama ajaga võrreldes kerkis Viljandimaal keskmine palk vaid 0,9 protsenti ehk 620 eurolt 626-le. Kehvemini läks statistikaameti arvutuste järgi vaid Valgamaal, kus tõus oli 0,7 protsenti, ja Jõgevamaal, kus keskmine töötasu langes 5,9 protsenti. Hinnad kerkisid samal ajal kogu Eestis 4,1 protsenti.

Kõige suurema keskmise palga tõusu arvutas statistikaamet välja Järvamaal, kus töötasu tõusis 10,8 protsenti ja see on nüüd 691 eurot. Kõige paremad sissetulekud on  endiselt Harjumaal ja Tallinnas. Näiteks tallinlase keskmine palk oli kolmandas kvartalis 987 eurot.

Eesti keskmine brutokuupalk oli kolmandas kvartalis 855 eurot ja brutotunnipalk 5.21 eurot. Võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga tõusis keskmine brutokuupalk 5,7 protsenti ja brutotunnipalk 8,1 protsenti.

2012. aasta teise kvartaliga võrreldes on palgad kõikjal Eestis vähenenud. Viljandis oli eelmise kvartali keskmine palk 678 ja Tallinnas 1026 eurot. Statistikaameti teatel on teine kvartal enamasti kõrgema keskmise sissetulekuga, sest sellesse perioodi jääb enamiku palgasaajate puhkuse algus ning välja makstakse puhkuseraha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles