Kultuuriakadeemia vilistlase tööd lähevad Milano messile

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerttu Laane taburetid, mis sõidavad Napolisse.
Kerttu Laane taburetid, mis sõidavad Napolisse. Foto: arhiiv

Tänavu 21.—28. aprillini peetavale Milano mööblimessile «Salone Satellites» valis rahvusvaheline komisjon Eesti kultuuriakadeemia magistrandi Kerttu Laane rahvuslikest kirivöödest inspireeritud taburetid. Enne Tallinna minekut Viljandi kultuuri­akadeemia lõpetanud autor nimetab neid kirikergodeks.


Kunstiakadeemia disaniteaduskonna dekaan professor Lylian Meister kiitis Kerttu Laane andekust.



«Kerttu idee oli väga vahva, aga tootel oli natuke käsitöö mekki juures,» rääkis professor.



«Tegelesime selle arendusega, aitasime taburette disainida ja modernsemaks muuta. Kõik lõid kaasa, sest see oli kihvt idee ja tüdruk ise väga avatud.»



Kirikergod on toodetud Vastseliina vallas Võrumaal. Taburettide puitraamid on ühesuguse disainiga, tekstiilipõimingud aga erinevad. Istmed on kaetud tekstiiliga, nii et alla moodustub panipaik, kus saab hoida ajakirju, ajalehti, raamatuid ja muud. Kirikergod on toodetud puidutöökoja tootmis- ja õmblustöökoja materjalijääkidest, seega on need keskkonnasõbralikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles