Eesti Post hoiab aja pealt kokku

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi postkontori juhataja Hilja Toomistu
Viljandi postkontori juhataja Hilja Toomistu Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Post otsustas vähendada asutuste lahtiolekuaega ning esimesena lähevad esmaspäevast lühemale tööajale üle Viljandi, Mustla ja Suure-Jaani postkontor.


Viljandi postkontori juhataja Hilja Toomistu ütles, et lahtiolekuaegade vähendamise põhjuseks on postkontorite vähenenud töökoormus.



«See omakorda on paljuski seotud pensionide väljamaksete lõpetamisega meie kontorite teenindussaalides,» lausus ta. «Kindlasti on tagamaaks ka asjaolu, et üha rohkem meie kliente kasutab teenindussaali asemel elektroonilisi kanaleid. Tahame tööaega efektiivselt kasutada.»



Küsimusele, kui palju kaotavad postitöötajad selle muudatuse järel oma palgas, vastas Toomistu, et palk on seotud normtundidega ja kui vähenevad töötunnid, väheneb tõepoolest ka töötasu.



Järgmisena lüheneb lahtiolekuaeg 20. aprillist Abja-Paluoja, Halliste, Ramsi, Sürgavere ja Vastemõisa postkontoril ning seejärel 1. maist Kõo, Mõisaküla ja Õisu postkontoril.



Toomistu andmeil ei ole lahtiolekuaega praegu kavas muuta üheksal Viljandimaa postkontoril.


Ta lisas, et kui tulevikus peaks taas rohkem rahvast postkontorites käima hakkama, saab Eesti Post oma otsused üle vaadata ning lahtiolekuaegu ja töötajate koormust taas suurendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles