Järgmiseks suveks kerkib Kantrekülla uus uksetehas

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiaseltsi Viljandi Aken ja Uks uus, 6000-ruutmeetrise põrandapinnaga tehas tuleb vanast uksetehasest vaid mõnekümne meetri kaugusele.
Aktsiaseltsi Viljandi Aken ja Uks uus, 6000-ruutmeetrise põrandapinnaga tehas tuleb vanast uksetehasest vaid mõnekümne meetri kaugusele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 15. novembri «Sakala» paberväljaandes.

Seni kolmele tehasele tuginenud aktsiaselts Viljandi Aken ja Uks rajab suveks Raua tänava äärde veel ühe tootmiskompleksi.

6000 ruutmeetrit hõlmava kerge hoone karkass on juba peaaegu püsti ning osa seinapaneelidestki oma kohale kinnitatud. Mõne kuu pärast koondab firma nende vahele projektipõhise uksetootmise. Lihtsustatult öeldes hakatakse seal tootma ja komplekteerima uksi, mis on mass­toodangust keerulisemad, millele kliendid on esitanud konkreetsed nõudmised ning mis lähevad ühe objekti tarbeks.

Ettevõtte juhatuse esimehe Rain Hüva sõnul hakkab uuest tehasest tulema kõik see, mida ei saa käsitleda standardse uksetootena. «Näiteks tellitakse meilt aina enam heli- või tulekindlaid, aga ka spetsiaalse värvi või spooniga uksi hotellidele ning teistele avalikele asutustele. Sageli on need mass­toodangust hoopis erinevad. Neid ei saa valmistada samamoodi nagu tavalisi korteriuksi,» selgitas ta.

Kui kõik laabub, pannakse tehases masinad mürisema järgmise aasta kesksuvel. Firmajuhi sõnul pole selleks ajaks siiski pidulikku lindilõikamist ja vahuveinipokaalide kõlistamist kavandatud, sest koht tuleb käivitada järk-järgult, teiste tootmisüksuste tööd haavamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles