Peapiiskop Põder tuleb Pilistvere kihelkonnapäevale

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Põder
Andres Põder Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Laupäeval peetakse Pilistveres kihelkonnapäeva, mis on pühendatud kihelkonna ja koguduse 790. aastapäevale.

Päev algab kell 13 ümarlauaga Pilistvere pastoraadis. Vestlust kihelkonnast ja kogukondlikust tunnetusest juhib Heiki Raudla. Järgneb jumalateenistus kirikus, kus teenib peapiiskop Andres Põder ning laulab segakoor Leelo. Õhtul on rahvamajas kontsert, millel esinevad peaaegu kõik kihelkonna piirides tegutsevad tantsu- ja laulurühmad, koorid ja teatritrupid.

Pilistvere vaimulik Hermann Kalmus märkis, et 30. novembril on Pilistvere kiriku nimipühaku, Jeesuse esimese õpilase Andrease ehk andresepäev. «1988. aastast on kihelkonnapäeva peetud ühise rahvapeona andresepäevale lähimal laupäeval. Tänavune on järjekorras 25, kuid omalaadsete seas erakordne. Teist samasugust kihelkonda ühendavat kokkutulemist on Eestis raske leida,» rääkis ta.

Vaimuliku ütlemist mööda on muutunud valdade, maakondade ja isegi riigipiirid, kuid kihelkond on läbi aja püsinud. «Selles on rõõmu ja lootuse läte ka praegusel ajal,» lisas ta.

Pilistvere kihelkonna alal on Võhma linn, Kõo ja Imavere vald, Kabala piirkond Türi vallast ning osake Jõgevamaast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles