Noortekeskuses mõtlejad lähevad jooksma

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis üritatakse 1. mail ühendada nii üle-eestilisi mõttetalguid kui jooksu ümber järve.
Viljandis üritatakse 1. mail ühendada nii üle-eestilisi mõttetalguid kui jooksu ümber järve. Foto: Elmo Riig / Sakala

1. mail Viljandi noortekeskusesse kogunevad mõttetalgulised püstitavad hommikul arutluseks vajalikud küsimused, jooksevad siis ümber järve ja asuvad seejärel vastuseid otsima.


Et aktsiooni "Teeme ära!" mõttetalgud ja jooks ümber järve langesid samale päevale, otsustasid korraldajad need kaks sündmust ühendada.


«Mõttekoda asub füüsiliselt noortekeskuses, kus hommikul kohtume ja püstitame küsimused,» selgitas «Eesti Päevalehele» Viljandis asuva mõttekoja tööd koordineeriv Kristjan Kaarjärv. «Seejärel minnakse jooksma, mõeldakse ning pärast saadakse siin uuesti kokku.»

«Teeme ära!» Viljandimaa juht Urmas Volmer selgitas, et tegemist on vastutulekuga eeskätt umbes 30-le noorte kommertskoja liikmele, kes avaldasid soovi nii joosta kui mõtelda. «Me polnud nõus mõttekoja kogunemise aega muutma, küll on aga võimalik see, et pärast küsimuste püstitamist, saadame osad mõtlejad pidulikult jooksma ning pärast jooksult naasjad kauem mõelda,» rääkis Volmer.

Noortekeskuse mõttekoda on praegu loodud 70 inimesele, kuid vajadusel on võimalik kohti lisada. Mõttetalgute teemadena on seal välja valitud tervis, sport, sisukas vaba aeg, loovus, avatus ja uuendusmeelsus. Lisateemaks on stressiga toimetulek, vaba teemana arutatakse turvalisuse ja hoolivusega seotud küsimusi.

Ümber Viljandi järve jooksule on tänase seisuga end kirja pannud 1180 jooksjat ning oodata on kuni 3500 osalejat.
Kogu Eestis korraldavatele mõttetalgutele oodatakse kokku 100 000 mõtlejat. Viljandimaal saab ideid arutada 14 kohas, neist kolm on Viljandi linnas.
Tänase seisuga on maakonnas asuvates kodades 1037 vaba kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles