Staadion suurjooksuks lõplikult ei valmi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile panid töömehed staadionile maha hülsse, mille külge kinnitatakse hiljem kettaheitesektori turvavõrk. Töid jätkub objektil veel kaheks kuuks.
Eile panid töömehed staadionile maha hülsse, mille külge kinnitatakse hiljem kettaheitesektori turvavõrk. Töid jätkub objektil veel kaheks kuuks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehitajad higistavad Viljandi staadionil, et vähem kui kuu aja pärast saaks mitu tuhat ümber järve jooksjat finišeeruda aastatega tuttavaks saanud paigas aplodeeriva publiku silme all.

Praeguseks on selge, et jooksjaid ei oota 1. mail staadionil kindlasti veel pehme tartaankate. Tõenäoliselt ei jõuta selleks ajaks ka rajakatte alla ette nähtud asfalti maha panna ning jooksjatel tuleb viimased meetrid läbida kinnipressitud killustikul.


Tribüüni ehitajad näevad vaeva, et valmiks vähemalt betoonist astmestik, kus pealtvaatajad saaksid seista, sest plastmassist pingid selleks ajaks kohale ei jõua. Samuti tuleb puhtaks saada tribüünide ja staadioniaia vahele jääv publikuala, kus praegu laiuvad liivamäed ja mudaväli.

«Peaasi, et 1. mai väga vihmane ei tuleks,» lausus Ilmar Kütt, kes korraldab järvejooksu juba 25. korda. Samas avaldas ta rõõmu selle üle, et finiš on ikkagi võimalik staadionile viia.

Ehkki ametlikku kinnitust staadioni kasutamise võimalikkuse kohta on jooksu korraldajatele lubatud nädala lõpul, oli staadioni ehituse peatöövõtja, aktsiaseltsi Tallinna Teede töödejuhataja Taavi Treier eile veendunud, et sportlastele takistusi ei tehta. «Suurjooksu saab siin kindlasti lõpetada,» lubas ta.

«Tegelikult on meil staadioni jooksu jaoks ikka väga vaja,» nentis Kütt. «Tõenäoliselt tuleb sel aastal osalejaid veel rohkem kui mullu.»

Viljandi abilinnapea Rein Triisa jutu järgi on ehitajad remondiga täiesti graafikus ning 1. juuniks peaksid tööd lõppema. Selleks kuupäevaks peavad valmima staadion ja tribüün. Olmehoone ehitust alles kavandatakse ning paremal juhul algab see sügisel.

Artikli täielikku versioon saab lugeda «Sakala»
kolmapäevasest paberväljaandest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles