Jaani kirikus kõlab novembriklassika

, muusikaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Linnakapelli Brass ootab juba neljandat korda kuulajaid novembriklassikat nautima.
Viljandi Linnakapelli Brass ootab juba neljandat korda kuulajaid novembriklassikat nautima. Foto: Erakogu

Homme kell 16 on Viljandi Jaani kirikus Linnakapelli Brassi kontsert, mis on pühendatud Veneetsia koolkonna ühe silmapaistvama esindaja Giovanni Gabrieli 400. surma-aastapäevale. Kavas on köitev ja küllusliku kõlaga puhkpillimuusika renessansist klassitsismini.

Kontserdikollektiiviks

Arno Antoni ja Ants Sombri 1995. aastal loodud Viljandi kultuurikolledži ansambel on aastate jooksul täienenud võimekate mängijatega ning muutunud kooliansamblist kontserdikollektiiviks, kes on kaunistanud oma ajaloolise repertuaariga mitme Eesti linna hansapäevi ja teisi ajaloolisi üritusi.

Pealkirja «Novembriklassika» all antakse Viljandis kontsert juba neljandat korda. Mängitakse järgmises koosseisus: trompetil Bert Langeler, kultuurikolledži vilistlased Kaido Pihelgas ja Peep Heinaste ning Eesti muusika- ja teatriakadeemia üliõpilane Kaarel Kroonmäe; tuubal Imre Leopard Tartu Heino Elleri nimelisest muusikakoolist; tromboonidel sama kooli õppurid Tambet Leopard, Magnus Leopard ja Mait Peterson ning ansambli juht Arno Anton.

Esinevad solistid

Politsei- ja piirivalveorkestri metsasarvemängija Marge Jegers esineb ka solistina, tuues kuulajate ette Bernard Hendrik Cruselli tuntud metsasarvekontserdi.

Nagu traditsiooniks on saanud, mängib Aaro Tetsmann puhkpillidele vahelduseks kaunist orelimuusikat. Kaastegev on Viljandi muusikakooli trombooniansambel.

Tasuta kontserdile on oodatud kõik, kes soovivad halli novembripühapäeva piduliku ja heakõlalise muusikaga säravamaks muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles