Võhmas rajatakse koostootmisjaama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu saavad võhmalased sooja vanast katlamajast.
Praegu saavad võhmalased sooja vanast katlamajast. Foto: Elmo Riig / Sakala

Võhmas alustati seadmete paigaldamist Alternatiivenergia Grupi rajatavasse koostootmisjaama, mis hakkab tööle järgmise aasta veebruari lõpus.

Koostootmisjaama rajamist rahastab investeerimislaenu käendusega Kredex ning toetab Keskkonnainvesteeringute keskus. Kokku läheb jaam maksma 700 000 eurot.

«Võhma on meie jaoks teine elektrijaama rajamise projekt. Varasemalt oleme edukalt töösse andnud Leevi hüdroelektrijaama ning nõustanud mitmete hüdroelektrijaamade rajamist üle Eesti,» ütles Alternatiivenergia Grupi esindaja Lauri Tamm.

Hakkepuitu kasutav keskkonnasõbralik koostootmisjaam hakkab soojust müüma Võhma linnale. Toodetud elekter müüakse vabal turul.

Kredexi juhataja Andrus Treieri sõnul on Alternatiivenergia Grupi näol tegemist juba ennast tõestanud ja tegevust oluliselt laiendava ettevõttega. «Meie jaoks on oluline pakkuda rahastamisvõimalusi kiiresti arenevatele ettevõtetele ning mul on hea meel, et saame olla abiks uue koostootmisjaama rajamisel Võhmasse, mis aitab kaasa energia efektiivsemale kasutamisele Eestis tervikuna,» sõnas Treier.

Alternatiivenergia Grupp on alates 2000. aastast tegutsev ettevõte, mille peamiseks tegevusalaks on elektrienergia tootmine.

Kredex on riigile kuuluv finantsasutus, mis aitab parandada Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi, maandab krediidiriske ja võimaldab inimestel rajada või renoveerida oma kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles