Bänd tutvustab plaati erilise kontserdiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sibyl Vane koosseisus (vasakult) trummar Mark Kostrov, laulja Helena Randlaht ja bassimängija Heiko Leesment.
Sibyl Vane koosseisus (vasakult) trummar Mark Kostrov, laulja Helena Randlaht ja bassimängija Heiko Leesment. Foto: Sibyl Vane

Arm, püha vesi ja televisioon — nõnda kõlab laupäeval Viljandi Rubiini klubi väisava Pärnu bändi Sibyl Vane hiljuti ilmunud albumi pealkiri eesti keeles.

Oscar Wilde’i kuulsa teose «Dorian Gray portree» naispeategelaselt saadud nime taha varjub kolm võrdlemisi pikaajalise muusikukogemusega noort inimest. Laulev ja kitarre mängiv Helena Randlaht, bassi klõbistav Heiko Leesment ja trummimadinat pakkuv Mark Kostrov võitsid eelmisel aastal üle-eestilisel võistlusel parima noortebändi tiitli.

«See on suurim ja ainuke auhind, mille Sibyl Vane on pälvinud,» tõdes Leesment ning lisas, et neil polegi rohkem plaanis konkurssidel osaleda.

Stiilikompott

Paljud on Sibyl Vane’i nimetatud väga heaks kontsertbändiks. «Me anname endast laval alati maksimumi, olenemata esinemiskohast. Allahindlusi me endale ja oma muusikale teha ei saa ja tundub, et nii see kõik ka toimib,» ütles Leesment.

Stiililine kompott tuleneb kõigi liikmete muusikalistest mõjudest. Nii ongi Sibyl Vane’i loomingus tunda lauljale meeldivat kolmekümnendate džässi, trummari lemmikpoppi ja bassisti alternatiivroki eelistusi. «Las meie muusikastiil jääda siiski kuulajate otsustada,» lausus Helena Randlaht lõpuks.

Bänd on loodud 2010. aasta kevadel. See kasvas välja alternatiivroki kollektiivist John Stuart Mill, millega esinesid kõik kolm muusikut. Uus nimi leiti Helena Randlahe sõnul hiljuti loetud raamatust ja oli ühtlasi vastukaaluks senisele inglise filosoofi nimele.

Kõik algas korrast, mil nad panid kokku asenduskoosseisu, et lihtsalt üks esinemine ära teha. Ühtäkki tuli neil anda aga ka teine, kolmas ja neljas kontsert.

«Avastasime, et koos tekib keemia, mida meist ükski varem kogenud polnud,» sõnas Heiko Leesment. Looming hakkas tüürima suunda, mis oli kõigile uus, ning see liitis neid.

Verivärske albumi «Love, Holy Water & TV» valmimisega on seotud neli riiki. Materjal salvestati Eestis, järeltöötlus tehti Soomes, kujundus Lätis ja plaat toodeti Leedus. «Kõige tipuks ilmus see kolmes Balti riigis korraga Läti plaadifirma I Love You Records alt,» nentis Leesment.

«Loomepiinu me ei kogenud, tegime plaati oma Läti-Leedu tuuri pausidel,» lisas Randlaht.

Heiko Leesment rääkis, et tagasiside on olnud ainult positiivne. Väidetavalt oli see album visiitkaardiks Ameerika alternatiivrokkbändi Garbage kontserdi korraldajatele, kes valisid Sibyl Vane’i selle põhjal toetusbändiks Riias. «Suuremat komplimenti on raske ette kujutada,» lisas ta.

Video ja kontsert

Uudisena kõigile muusikasõpradele lausus Helena Randlaht, et detsembris peaks valmima Sibyl Vane’i esimene muusikavideo.

Selle leheloo tegemise ajal oli bänd teel Lätti, kus kolme päeva jooksul seisab neil ees viis esinemist. Kuigi väga palju on mängitud välismaal, ütlevad bändi liikmed, et Eesti publik ei ole neile vähem tähtis. Heiko Leesment tõdes, et ülejäänud Baltikumi muusikamaastik ei erine sugugi meie omast.

Sibyl Vane lubas laupäeval Rubiinis ette kanda mõnes mõttes erilise kava: lisaks albumil kõlavatele võib kuulda uuemaid lugusid, mis on valminud juba järgmisele kauamängivale mõeldes.

Lisaks astuvad üles siit kandi bänd Leinapeni ja uus põnev leid Eesti muusikas — Epoche.

Üritus algab kell 22.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles