Endla teater tuleb külla kahe lavastusega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Palju õnne argipäevaks!» jõudis Endla teatri lavale ülemöödunud suvel, näidendi lavastas Enn Keerd.
«Palju õnne argipäevaks!» jõudis Endla teatri lavale ülemöödunud suvel, näidendi lavastas Enn Keerd. Foto: Endla teater

19. novembril annab Endla teater Viljandis kaks etendust: kell 11 saavad lapsed lustida koos kolme põrsakese ja hea hundiga, kell 19 on täiskasvanud oodatud nautima vaimukat situatsiooni- ja suhtekomöödiat.

«Kolm põrsakest ja hea hunt» on Mati Undi lugu, milles hea võidab ja kuri saab paraja palga. Kolm põrsakest tahavad endale hirmsasti maja ehitada, aga mitte kuidagi ei tule välja. Abi saabub sealt, kust seda oodata ei oska.

Lavastuse moraal on, et alati ei olegi kuri ja paha see, kes sedamoodi välja näeb. Saab ka palju nalja, sest kes enne kuulnud on, et hunt põrsastega sõprust sobitab. Lõpuks valitsevad põrsaste ja hundi maailmas üksmeel ja teineteisemõistmine.

Lauluviiside autor on Feliks Kütt, tantsud on põrsakestele seadnud Renate Valme. Mängivad ja laulavad Karin Tammaru, Ireen Kennik, Lauri Kink ja Tambet Seling.

Jaan Tätte populaarne näidend «Palju õnne argipäevaks!» läheb lahti olukorrast, mis tundub esmapilgul täiesti absurdne: seitseteist aastat abielus olnud Anett (Carmen Mikiver) saabub järjekordselt tööreisilt koju ja kuulutab oma abikaasa Fredile (Ago Anderson), et ta on armunud, aga mitte temasse. See teine mees, Manfred (Indrek Taalmaa), on sealsamas ukse taga ja plaanib mõneks ajaks nende juurde elama kolida.

Peagi ilmneb, et kolmnurgal on ka veel neljas külg — naabrinaine Anna (Ireen Kennik), kes on aastaid Fredisse armunud olnud. Ometigi pole kõik lõpuks päris nii, nagu esialgu tundub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles