Ettevõtlikke noori tuleb juurde

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noorte ettevõtlikkusprogrammi Entrum ideevõistlusele saadeti Viljandimaalt 43 äriideed. Nende taga on aga ligi 150 meie maakonna kooliõpilast.

Sihtasutuse Entrum kommunikatsiooni- ja turundus­spetsialist Grete Roždestvenski (pildil) teatas, et ideid on tänavu märksa rohkem kui varasematel aastatel.

Ta tõi teiste seast välja mõtte luua veebikeskkond ja mobiiliprogramm, kuhu koonduks info noorte ajaveetmise ja töövõimaluste või sporditreeningute kohta.

Populaarseimateks valdkondadeks osutusid seekordsel võistlusel loomemajanduse alla kuuluvad disain, kino ja meedia. Neisse liigitus 16 kohalikku mõttepärli. Ühega sooviti luua rühm näitlemise õpetamiseks ning oli ka mitu filmitegemise plaani.

Viljandimaalt laekus mitu ideed, millega soovitakse lahendada sotsiaalseid probleeme, näiteks koolivägivalda või kodutute loomade hooldamist.

«Programm on alles algusjärgus,» sõnas Grete Roždestvenski, tõrjudes vajadust kommenteerida ideede tasuvust või teostatavust.

Tõepoolest, ettevõtlusprogramm kestab kogu õppeaasta ning saab lõpu alles 3. mail, mil selguvad paremad ideed. Kommunikatsiooni- ja turundusspetsialisti hinnangul toimub vahepeal loomulik kadu: loobuvad need, kel pole aega või huvi.

Esialgsed ideed vaadatakse koos mentoritega üle. «Kaalutakse iga projekti tugevusi ja nõrkusi ning arendatakse neid,» selgitas Roždestvenski. Ta rõhutas, et Entrumile pole tähtis firma loomine, vaid see, et noored saaksid ettevõtluseks vajalikke teadmisi, kogemusi ja oskusi.

Entrumlaste arvates on viie kuu pärast Eestis märksa rohkem inimesi, kes on suutelised võimalusi märkama ja teoks tegema, et muuta elu paremaks.

Ideede arendamiseks ja realiseerimiseks on võimalik kasutada noortekeskusi, küsida nõu maakondlikest arenduskeskustest ning taotleda stardikapitali noortealgatuste fondilt. Koolitusprogramm kulmineerub ettevõtlikkusideede võistlusega «Olen ettevõtlik!», mille kõrgeimalt autasutatu pääseb Ettevõtluse Arendamise sihtasutuse mentorlusprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles