Roboteid tehakse mitmes koolis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäevases «Sakalas» ilmunud loo «Robotid teevad võidukäiku» peale andsid endast teada ka teised koolid, kus pakutakse samasugust huvitegevust nagu Viljandi kesklinna kooli robootikaringis.

Kildu põhikooli robotiringis on tehiskaaslasi infotehnoloog Edgar Adamsi juhtimisel ehitatud juba 2008. aastast. Sealsed huvilised on jõudnud ka võistlustele. Ringis käib kümmekond kolmanda kuni seitsmenda klassi poissi.

«Just maakoolides, kus õpivad lapsed, kelle võimalused on linnalaste omadest kesisemad, on selline võimalus eriti tähtis,» ütles Kildu kooli direktor Enn Siimer.

Selle õppeaasta teisest õppeperioodist avati Tiigrihüppe sihtasutuse abiga robootikaring Tarvastu gümnaasiumis. Seal võtab huvitegevusest osa paarkümmend õpilast.

Nagu eelmainitud loos oli kirjas, ehitatakse roboteid ka Tääksi põhikooli meistrimeeste ringis ning Jakobsoni kool kavatseb robootikaringi avada õppeaasta teisel poolel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles