Laste teatejooks tõi 3600 eurot annetusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaal osales heategevuslikul teatejooksul tänavu ligi 450 last.
Viljandimaal osales heategevuslikul teatejooksul tänavu ligi 450 last. Foto: Elmo Riig / Sakala

Üle-eestilise laste teatejooksuga koguti 3600 eurot, mis läheb liikumisvõime kaotanud laste raviks Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses.


Teatejooksu eestvedaja Erik Pallase sõnul jaguneb annetussumma kolme liikumisvõime kaotanud noore vahel, kes saavad selle eest koos oma raviarstiga valida Haapsalu rehabilitatsioonikeskuses endale vajalikke täiendavaid raviprotseduure.

«Suur tänu nendele 9500 noorele, kes heategevuse nimel jooksma tulid, nende õpetajatele ja koolidele, jooksu korraldajatele 21 linnas ning kõikidele headele inimestele, kes oma annetuse tegid,» ütles Pallase.

Teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed annavad oma panuse heategevusse. Noored andsid oma panuse jooksma tulles, täiskasvanutel oli võimalik toetada, helistades annetusnumbrile 900 7777 (avatud aasta läbi liikumisvõime kaotanud laste ravi heaks, kõne hind 2.50 eurot) või tehes pangaülekande.

Tänavu koguti teatejooksuga annetusi üheksa-aastase Christella, 10-aastase Hendra ja 15-aastase Janari tervise heaks.

Janar on spordipoiss, kes käis ise igal aastal teatejooksul liikumisvõime kaotanud laste ravi toetuseks jooksmas — kuni mullu juulis juhtus õnnetus, mille tagajärjel jäi ta üle keha halvatuks ning vajab nüüd ise abi. Hendra toimetab oma tegemisi ratastoolis lihaste kärbumise tõttu. Christella sündis hapnikupuudusega, mis põhjustas insuldi ja see omakorda parema kehapoole halvatuse, ent arstide ja pere väga suure töö ja pühendumuse tulemusena suudab ta praegu omal jalal käia. Kolmel patsiendil on ees veel väga palju tööd ja taastusravi, nende lugusid saab pikemalt lugeda kodulehel.

Teatejooks oli tänavu seitsmendat aastat. 3. mail kogunesid heategevuse nimel jooksma ligi 9500 põhikoolilast 21 linnas Viljandis lippas ligi 450 maakonna last.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles