Diabeedipäeval saab Selveris veresuhkrut mõõta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Männimäe Selver
Viljandi Männimäe Selver Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kõik huvilised saavad kolmapäeval kella 17—19 lasta Selveris oma veresuhkru taset mõõta.


14. november on ülemaailmne diabeedipäev ning seepärast korraldavad Sanofi ja Tartu ülikooli lastefond teist aastat kõigis Selveri kauplustes veresuhkru mõõtmise.

Eesti diabeediliidu president Ulvi Tammer-Jäätese sõnul juhitakse veresuhkru mõõtmise kampaaniaga inimeste tähelepanu diabeedile, millesse haigestumine on teinud hüppelise kasvu ning seda teise tüübi diabeedi arvelt.

Rahvusvahelise diabeediföderatsiooni andmetel ei tea seda, et nad on haigestunud, maailmas ligi 50 protsenti diabeetikutest. Juhusliku veresuhkru kontrolliga on võimalik seda rasket kroonilist haigust õigel ajal avastada ja seejärel kohandada õige ravi.

«Kutsun üles kõiki inimesi, kes kahtlustavad, et neil võib olla probleeme veresuhkruga, tulla end Selverisse kontrollima,» ütles Tammer-Jäätes.

Eelmisel aastal käis oma veresuhkrut Selverites kontrollimas rohkem kui 4000 inimest ning kõigist kontrollitud mittediabeetikutest avastati 108 inimesel ehk 2,7 protsendil kõrgenenud veresuhkur.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles