Kaks Viljandi meest valiti sporti juhtima

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti olümpiakomiteed valiti juhtima tartlasest ettevõtja Neinar Seli.
Eesti olümpiakomiteed valiti juhtima tartlasest ettevõtja Neinar Seli. Foto: Liis Treimann / Postimees

Täispikkuses artikkel ilmus 9. novembri «Sakala» paberväljaandes.

Eesti olümpiakomitee juhtkonna valimisel saatis edu ka kaht Viljandimaa esindajat.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder pääses maakondade esindajana täitevkomiteesse ning Viljandi linnapea Loit Kivistik on nüüdsest täiskogu liige.

Eilsel presidendi ja tema meeskonna valimisel said hääle anda 122 Eesti olümpiakomitee liiget ning nende seas oli ka Viljandimaa Spordiliidu esindajana Priit Vihuri. Seni oli siinsetest spordifunktsionääridest Eesti spordisüsteemis kõrgeimal kohal  maavalitsuse kultuuri-, spordi- ja sotsiaalosakonna juht Ilmar Kütt, kes kuulus olümpiakomitee 17-liikmelisse täitevkomiteesse.

11 aastat täitevkomitees tegutsenud Küti vahetas Eesti maakondade esindajana välja Seeder.

Olümpiakomitee 76-liikmelise täiskogu liikmeks sai Viljandi linnapea Loit Kivistik, kelle oli üles seadnud maakonna spordiliit. Kivistik on nüüd ainus viljandlane, kes kuulub olümpiakomitee hääleõiguslike liikmete sekka.

Eilsetel valimistel olümpiakomitee presidendiks tõusnud Neinar Seli ametisse valimist kommenteerides leidis Ilmar Kütt, et võitis õige mees. Seli poolt andis hääle 85 ja tema vastaskandidaadi Madis Kallase poolt 29 olümpiakomitee liiget. Asepresidentideks valiti Kristina Šmigun-Vähi ja Toomas Tõnise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles