Tuleval suvel on Viljandis «Püha müristus»

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmise pärimusmuusika festivali teema on «Püha müristus».
Järgmise pärimusmuusika festivali teema on «Püha müristus». Foto: Elmo Riig / Sakala

25.—28. juulini Viljandis peetava 21. pärimusmuusika festivali teema on «Püha müristus». Korraldajad soovivad teemaga juhtida tähelepanu peorituaalidele nii meil kui mujal maailmas.

Suur osa pärimusmuusikat on tugevalt seotud pühade tähistamise rituaalidega. Eri kultuuridel on erinevad peokombed ja nende tutvustamine ongi seekordsel festivalil fookusesse võetud. Balkani pulmaorkester, indiaanitrummid ja Tiibeti munkade tantsud on vaid osa sellest, millega järgmisel suvel külalisi kostitada soovitakse.

Järgmine festival on segu muusikast ja tantsust, mis võib olla vaikne ja habras, aga ka müristav ja möllav. Omavahel neid kokku segades saamegi meeleolu, mille võib kokku võtta sõnapaariga «Püha müristus».

Koos festivali teema teavitamisega kuulutab Eesti pärimusmuusika keskus välja ka stipendiumikonkursi, loomaks 2013. aasta Viljandi pärimusmuusika festivalile sobivat tunnuskujundust ja demovooru eesti artistidele, kes soovivad kandideerida esinema.

Rohkem infot leiab festivali kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles