Viljandimaa tunnustab noorsoovaldkonna tublimaid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani noortekeskuse juhataja Marlen Silm pälvib tunnustuse, kui enim silma paistnud maakonna noorsootöötaja.
Suure-Jaani noortekeskuse juhataja Marlen Silm pälvib tunnustuse, kui enim silma paistnud maakonna noorsootöötaja. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandi maavalitsus ja Viljandimaa omavalitsuste liit tunnustavad täna, 8. novembril Sakala keskuses peetaval maakondlikul noortefoorumil Viljandimaa tublisid noorsoovaldkonda panustajaid.

Viljandi maavalitsuse noorsootöö peaspetsialist ja alaealiste komisjoni sekretär Riina Tootsi ütles, et sel aastal laekus komisjonile maakonna noorsootöö preemia kandidaatide kohta 15 ettepanekut. Tublisid noorsoovaldkonda panustajaid, kes tunnustamist väärivad, on tema hinnangul maakonnas aga tunduvalt rohkem.

«Paraku on eestlased teisi kiites tihtipeale liiga tagasihoidlikud, kuid oskus teisi tunnustada aitab väärtustada valdkonda ja viib kokkuhoidva kogukonnani,» tõdes Tootsi. «Suured tänusõnad kõigile, kes sellesse oma panuse on andnud.»

Kandidaate sai tänavu esitada neljas kategoorias: enim silma paistnud noorsootöötaja; aasta koostöö, aasta tegu ja aasta noor. Maakondlik komisjon valis esitatud nominentide hulgast välja järgmised laureaadid.

• Enim silma paistnud noorsootöötaja — Marlen Silm, Suure-Jaani noortekeskuse juhataja.
• Aasta koostöö — Suure-Jaani vallas noorte ettevõtlikkuse arendamise eesmärgil tehtud koostöö Suure-Jaani vallavalitsuse, Suure-Jaani, Paala, Sürgavere ja Vastemõisa noortekeskuse, Eesti ettevõtluskõrgkooli Mainor, Eesti Ettevõtlike Noorte Koja (JCI Eesti), Viljandi maavalitsuse ja Euroopa Noored Eesti Büroo vahel.
• Aasta tegu — Suure-Jaani noortekeskuse vaba aja väljaku valmimine.
• Aasta noor — Kätlyn Jürisaar, Kitzbergi gümnaasiumi õpilane, Viljandimaa noortekogu aseesimees.

Riina Tootsi sõnul on maakondlikule komisjonile tehtud ettepanekute arv aasta-aastalt suurenenud, mis näitab, et järjest enam on hakatud mõistma ja väärtustama noorsootöötajate rolli ja tähtsust noorte toetamises. «Eriti hea meel on ettepanekute üle, mille on esitanud noored ise,» lausus ta.

Viljandi maakonnas on noorsoovaldkonna tublisid tegijaid tunnustatud 2006. aastast ning selle tava algataja on Viljandimaa noortekogu. Tunnustust on jagatud kahes kategoorias: tubli noor ja parim noorsootöötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles