Tugev algus on andnud julgust

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saalihokimeeskond Viljandi Metall on Eesti meistrivõistluste esiliiga hooaega alustanud kahe korraliku mänguga, mis on talle turniiritabelisse toonud võidu ja kaotuse. Pilt on tehtud treeningul.
Saalihokimeeskond Viljandi Metall on Eesti meistrivõistluste esiliiga hooaega alustanud kahe korraliku mänguga, mis on talle turniiritabelisse toonud võidu ja kaotuse. Pilt on tehtud treeningul. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti saalihoki meistrivõistluste esiliigas debüteeriv Viljandi Metalli meeskond on käinud kahes lahingus, mis on mängijatele pakkunud vastakaid emotsioone.

Veel mullu meistrivõistluste teise liiga keskmike sekka kuulunud võistkonna otsus end esiliiga konkurentsis proovile panna tundub olevat õige: meeskond startis uhke 10:5 võiduga mullu esiliiga viiendana lõpetanud SK Jõgeva Selver / Tähe II üle. Eelmisel laupäeval tuli viljandlastel siiski leppida mulluse esiliiga võitja TVK Leegid 6:5 paremusega.

Teisipäeval asetleidnud mängijate ja treenerite nõupidamisel jõuti arusaamisele, et ehkki Viljandi Metall on esiliigas uustulnuk ja koht selles seltskonnas on tulnud kingitusena, pole põhjust ühtegi konkurenti peljata.

Klubi Viljandi Metall juhi ja abitreeneri Hannes Ilvese sõnul annavad kaks senist vastasseisu sellele arusaamisele tuge.

«Avamängus polnud me kindlasti favoriidid, aga suutsime ennast ja vastast üllatada. Teises kohtumises olime liiga tugevaima vastu 4:1 eduseisus. Siis aga arvasid mehed, et mäng ongi tehtud, ning kogenud vastane surus ennast peale. Mängisime edu lühikese ajaga maha,» rääkis ta.

Avakohtumist meenutas Hannes Ilves hea tundega. «Meeskond oli väga keskendunud ning käitus väljakul distsiplineeritult. Kõrvalt vaadates oli selge, et meid alahinnati nii pealtvaatajate tribüünil kui väljakul.»

Septembrist alates tartlasest treeneri Markus Meki juhendamisel mängiva Viljandi Metalli järgmine meistrivõistluste kohtumine on 17. novembril Keilas Viskoosa SK meeskonnaga. Eelmise esiliigahooaja kaheksanda kohaga lõpetanud Viskoosa on seni peetud kaks kohtumist võitnud.

Oma esimese meistrivõistluste mängu kodupubliku ees teeb Viljandi Metall 1. detsembril kesklinna kooli spordisaalis. Siis on ta vastamisi Eesti Maaülikooli teise võistkonnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles