Selver avab Viljandis teise kaupluse

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Centrum ostis Eesti Posti maja ära. See on kavas lammutada ning rajada selle asemele kaubanduskeskus.
Viljandi Centrum ostis Eesti Posti maja ära. See on kavas lammutada ning rajada selle asemele kaubanduskeskus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Äsja Viljandis tegutsemise kümnendat aastapäeva tähistanud Selveri kauplusekett laieneb aasta pärast kesklinna ning avab praeguse postkontori asemel oma supermarketi.

Eestis 35 kauplust pidav Selver teatas eile, et on sõlminud üürilepingu firmaga R&R Haldus, mille järgi tuleb uus kauplus avada järgmisel sügisel. Selles on ligi tuhande ruutmeetri suurune müügisaal ehk paarsada ruutmeetrit väiksem kui Männimäel.

«Suurt kauplust me ei plaani. Tuleb Männimäe Selveriga võrreldav väike supermarket,» rääkis Selveri keti juht Andres Heinver. Uus kauplus peaks linna tooma 25 töökohta.

Supermarketi ehitamiseks lammutab R&R Haldus Centrumi kaubamaja kõrval oleva postkontori hoone ning ehitab selle asemele suurema maja, mis liidetakse Centrumiga. Sellega peaks Centrumist saama taas Viljandi suurim kaubanduskeskus.

R&R Halduse esindaja Riho Maisa sõnul tuleb ehitatavasse hoonesse lisaks Selverile veel kuni 1600 ruutmeetrit kaubandus- ja teeninduspinda.

Kui väliselt on valmiv hoone Centrumiga üks, siis juriidiliselt kuuluvad need kahele eri firmale. Aktsiaselts Viljandi Centrum kuulub valdusfirmade kaudu Tiit Maisale ja Tauno Tuulale. R&R Halduse omanikeks saavad Rauno Tuula ning valdusfirma kaudu Tiit ja Riho Maisa.

«Viljandi Centrum ei soovinud võtta enda kanda uue keskuse loomisega kaasnevaid riske ja seetõttu tegeleb arendamisega uus firma,» selgitas Riho Maisa. «Postkontori lammutamine algab uuel aastal, jaanuaris või veebruaris.»

Selver kavandas kesklinnas kauplust juba viis aastat tagasi, kuid toonane plaan, mis oleks poe toonud Uku tänavale praeguse Uku keskuse vastu, jäi katki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles