November raamatu­kogus

, raamatukogu teenindusjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linnaraamatukogus jätkuvad 6. ja 20. novembril pisipõnni pooltunnid.

7. novembril kell 17.30 on võimalik kohtuda Eeva Pargi, Maria Lee Liivaku ja Toomas Vindiga. Viimase romaan «Avalikult abielust» jõudis äsja poelettidele.

Eeva Park võitis Eduard Vilde nimelise kirjandusauhinna põnevusromaani «Lõks lõpmatusse» eest.

Huvi peaks pakkuma noor luuletaja, tuntud poetessi Doris Kareva andekas tütar Maria Lee Liivak, kellelt seni on ilmunud luulekogud «Äramõte» ja «Stereomeetria». Ta on jäänud meelde «OP-i» intelligentse saatejuhina ning toimetab praegu Vikerraadio «Kultuurikaja».

9. novembril Viljandis peetaval sõpruslinn Valmie­ra päeval võõrustame sealse raamatukogu töötajaid.

Novembris alustab Viljandi linnaraamatukogu algajatele mõeldud arvutikoolituse sarja. Õppused on avalikus internetipunktis teisipäeva õhtuti kella 18—20. Esimene koolitus on 6. novembril teemal infootsing internetist. Õpetatakse kasutama e-posti, tegema toiminguid ID-kaardiga ja koostama CV-d ning huvi korral käsitletakse muidki teemasid.

Kursusel osalemiseks palume eelnevalt registreeruda, sest kohtade arv on internetipunktis piiratud.

Viiendate klasside õpilased on oodatud tutvuma teatmeteostega. Tulekust palume teatada lasteosakonda.

23. oktoobril alustas raamatukogu kultuuriväljaannetel ning «Sakalal» põhinevat viktoriini «Kultuurikonks», milles saavad osaleda kõik huvilised.

Küsimused avaldatakse «Sakalas» ja linnaraamatukogu kodulehel kuu viimasel täisnädalal. Vastuseid ootame alates küsimuste avaldamisest kahe nädala jooksul e-posti aadressil kultuurikonks@gmail.com või esimese korruse infoletis. Vastuste juurde palume märkida nime, vanuse ja kontaktandmed. Oktoobri küsimustele ootame vastuseid 14. novembriks.

Kuu lõpupoole on ees põhikoolide mälumäng, perekondlik viktoriin ja «Mõrvamüsteerium».

Üldlugemissaalis on Viljandimaa vabaduslaulikust Enn Uibost rääkiv näitus ning Salme Ekbaumi 100. ja Minni Nurme 95. sünniaastapäevale pühendatud väljapanek.

Linnagaleriis on Viljandi kunstikooli õpilastööde näitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles