Sotsid ärgitavad koolide üle vaidlema

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala keskusesse õhtuülikoolis vaieldakse kohaliku koolireformi teemadel. Väitlevad riigikogu liige Jaak Allik (vasakul) ning haridusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis.
Sakala keskusesse õhtuülikoolis vaieldakse kohaliku koolireformi teemadel. Väitlevad riigikogu liige Jaak Allik (vasakul) ning haridusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis. Foto: Elmo Riig / montaaž

Sotsiaaldemokraatlik Erakond kutsub viljandlasi täna õhtul Sakala keskusesse õhtuülikooli, kus vaieldakse kohaliku koolireformi teemadel.

Üldpealkirja all «Gümnaasiumireform on käivitunud. Kuidas edasi?» väitlevad riigikogu liige Jaak Allik ning haridusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis. Jutuajamist juhib Tartu ülikooli riigiteaduste üliõpilane Juhan-Mart Salumäe.

Viljandi linnavolikogu liige Randel Länts tunnistas, et partei peab ettevõtmisega silmas aasta pärast aset leidvaid kohalikke valimisi. «Valetaksin, kui väidaksin, et see pole valimiskampaaniaga seotud. Samas ei muutu sellest teema sisu. Pealegi on väga tõenäoline, et koolivõrku puudutavad küsimused saavad valimiseelsetes väitlustes üheks peateemaks,» rääkis ta.

Läntsi sõnul peavad sotsid Eesti hariduselu üheks põhiprobleemiks kasvavat hariduslikku kihistumist ning õpetajaameti vähest väärtustamist. Seepärast uuritaksegi tänases õhtuülikoolis, kas ja kuidas aitavad Viljandis elluviidavad põhjalikud muudatused kaasa nende probleemide leevendamisele.

«Tegemist pole klassikalise väitlusega, mille lõppedes üks pool võitjaks kuulutatakse. Tahame, et sellest kujuneks asjalik mõttevahetus, mille tulemusena sünnib uusi häid ideid,» lausus Länts.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond alustas õhtuülikoolide korraldamist mõne aasta eest pealinnas, kus kutsuti põletavatel teemadel arutlema peaasjalikult Tallinna ülikooli tudengeid. Nüüd on otsustatud sarja laiendada teistesse linnadesse.

Kell 18 Sakala keskuses algavast arutelust on oodatud osa võtma kõik, kellele Viljandi koolielu mingil moel korda läheb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles