Ugala lavale tuuakse «Ladu»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2. novembril esietendub Ugala teatri suures saalis soome kirjaniku Arto Salmineni näidend «Ladu».

Lavastaja Taago Tubin on oma lavastajakarjääri jooksul toonud lavale ja raadioteatrisse märkimisväärse koguse soome kirjandust ja dramaturgiat. Seekordse lavastuse aluseks olev Arto Salmineni «Ladu» on ilmunud romaanina 1998., näidendina 2005. ja filmina 2011. aastal.

«Ladu» on Taago Tubina sõnul terane, majanduslanguses heaoluühiskonna olemuslikke nõrkusi puudutav lugu väikesest inimesest. Läbiv teema on hirm töötuks jääda.

Tegevustik leiab aset ühes ehitusmaterjalide kaupluse laos, kus süsimust huumor heidab valgust majandusredeli alumisel pulgal olijate ellujäämisstrateegiatele. Nende inimeste viisiks on olla sõnades karm ja otseütlev. Oma saatuse pilkamine aitab neil elus püsida põhimõttel: häbistades ennast ise, võtad teistelt võimaluse seda teha.

Näidendi tegelased on haledad ja naljakad, aga ka väga inimlikud.

Peaosalistest laotöölisi mängivad Tanel Ingi ja Aarne Soro, külalisena teeb kaasa Raivo E. Tamm, kes kehastab kommunistist varast. Teistes osades on Kata-Riina Luide, Andres Tabun, Janek Vadi, Luule Komissarov ja Martin Mill. Kunstnikutöö on teinud Jaanus Laagriküll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles