Eesti laeva­kaitsjad püüdsid piraate

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Liidu operatsioonil Atalanta teeniv Eesti mereväe laevakaitsemeeskond pidas eelmisel nädalavahetusel kinni seitse piraatluses kahtlustatavat Somaalia kodanikku ning aitas vabastada 21 Iraani meremeest.

Saksa mereväe fregatt, mille pardal Eesti laevakaitsemeeskond teenib, oli teel Bosaasost Mogadishusse, kui sai hädaabikutsungi Iraani kalalaevalt Johwar. Sachsen võttis kohe suuna Somaalia rannikust 250 meremiili kaugusel asuvale alusele.

Fregati meeskonnal õnnestus hädas oleva laeva asukoht kindlaks teha ja saada meeskonnaga kontakt. Selgus, et meeskonnaliikmeid oli jõuga kinni hoitud kuus päeva.

Kaitsjad pardusid kalalaeval ning pidasid kinni seitse piraatluses kahtlustatavat Somaalia kodanikku. Nad konfiskeerisid piraatidelt kuus AK-47 automaati ja granaadiheitja. Vabastatud pantvangid läbisid meditsiinilise kontrolli, neile anti süüa ja juua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles