Külm tõi rehvivahetajatele tööd

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Vana-Võidus olid eile korraga töös kõik rehvivahetusboksid, oli ukse taga ootel vähemalt kümme autot. Järjekorra pikkus ulatus tippajal paari tunnini.
Ehkki Vana-Võidus olid eile korraga töös kõik rehvivahetusboksid, oli ukse taga ootel vähemalt kümme autot. Järjekorra pikkus ulatus tippajal paari tunnini. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ööl vastu teisipäeva langes Viljandimaal õhutemperatuur miinuspoolele ning sellest alates on rehvikodades kiire. «Nüüd on juba paras hullumaja,» nentis eile ennelõunal üks töömees.

«Kõvasti on tööd. Vahetame kahe boksiga ja jutuajamiseks aega pole,» teatas Viljandis Pärnu maanteel asuva rehvitöökoja Classic X Furniture töömees Rain Norman eile lõuna ajal. Selle firma garaažis võeti ühe tõstuki peale autosid elavas järjekorras ja teisele varem registreerunuid.

Hoovis ootas tõstukile pääsemist kaks autot. «Meil on väike õu, ega siia palju autosid mahugi,» nentis Norman.

Kümme autot sabas

Suverehvide talviste vastu vahetamine sai rehvivahetuspunkti juhatajate sõnul hoo sisse kolmapäeval ning eile oli mitme töökoja juures juba järjekord.

Suurim tung oli Vana-Võidus, kus võetakse kõiki vastu elava järjekorra alusel. Lõuna ajal oli seal ootamas kümme autot ning järjekorra pikkuseks hinnati kaks tundi.

«Hommikused miinused ja autolt esimese jää kraapimine panid inimesi rehvivahetamise peale mõtlema,» nentis Vana-Võidu autokeskuse töökoja juht Tarmo Talumaa.

Veel esmaspäeval istusid töömehed üsna jõude, sest autojuhid talve saabumise pärast pead ei vaevanud. Teisipäevast on rehvivahetajate hulk kasvanud ja eile lõuna ajal tulnud teated esimesest lumesajust Põhja-Eestis muutsid rehvimeeste töötempo veelgi kiiremaks. Pärastlõunal langesid esimesed helbed ka Viljandis.

Vabu aegu leidub

Vahetult enne rehvivahetushooaega avas Viljandis Piiri tänaval oma esinduse Soomes ja Eestis Vianori kaubamärgi all tegutsev töökoda. Vianori siinne juht Sven Jussmann rõõ­mustas, et autojuhid on uue koha juba üles leidnud. «Tööd jätkub,» kinnitas ta. «Niisama istumist ei ole.»

«Sakalaga» vestelnud rehvivahetuskohtade esindajad ütlesid, et kuigi tööd jätkub, leidub ka vabu aegu. Nii Classic X Furniture, Vianori kui Aaluxi kontorist anti teada, et kui mitte samasse, siis järgmisesse päeva leiab vaba aja alati. «Viljandis on nii palju töökodasid, et siin ei tule päevadepikkust järjekorda kunagi,» lausus Aaluxi esindaja. Ooteajad võivad aga pikeneda siis, kui esimene lumi maha jääb.

Seadus lubab Eesti teedel naastrehvidega sõita 15. oktoobrist. Talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist ning auto omanik võib valida naast- ja lamellrehvide vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles