Rahulikul tänaval jalutavad väravad

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uueveski teel on vähemalt neljal majapidamisel jalgvärav eest tõstetud.
Uueveski teel on vähemalt neljal majapidamisel jalgvärav eest tõstetud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandis Uueveski teel elav Iris Rosin avastas läinud laupäeval, et huligaanid olid öösel eest tõstnud ja pisut eemal maha visanud tema aia jalgvärava.

«Oli pime juhus, et sellel hommikul ei lasknud me koeri välja enne, kui ise värava juurest läbi olime käinud. Muidu oleks võinud nendega midagi koledat juhtuda,» ütles Rosin.

See oli viimase aasta jooksul kolmas kord, kui huligaanid sama elamu juures pahandust tegid. Esimesel korral valati maja ees seisva auto katusele tühjaks prahikott ning teisel korral murti sõidukilt kojamehed ja jäeti kapotile porine jalajälg.

Läinud nädalal korda saadetud temp oli Iris Rosina sõnul esimene, millest otsustati politseile teada anda. Just seepärast, et teo tagajärjel oleks võinud koertega õnnetus juhtuda.

Iris Rosina naabrite krundil haigutab jalgvärava postide vahel tühjus. Majas elav Joel Urbel kinnitas, et sealgi tegutsesid huligaanid.

«See viidi ära juba millalgi kevadel,» vastas ta küsimusele, millal värav kaduma läks. Politseile juhtunust teada ei antud, sest kahju oli üsna tühine. Rohkem ei ole Urbeli ütlemist mööda nende vara kallal käidud.

Umbes pool aastat tagasi käisid lõhkujad ka kahe järgmise maja väravate kallal. Iris Rosinast kolm maja edasi elav Kerstin Palmiste rääkis, et tema kinnistul tõsteti jalgvärav eest ja visati teisele poole aeda puude alla. Jõudu oli katsutud ka autovärava metallist postide kallal.

Palmiste kinnitas, et ei hakanud juhtunust politseid teavitama. «Saime ju värava tagasi,» põhjendas ta. Küll aga muudeti jalgvärava konstruktsiooni nii, et seda ei saaks lihtsalt hingedelt maha tõsta.

«Sakalaga» vestelnud naabrid kinnitasid kui ühest suust, et üldiselt on Uueveski piirkond rahulik. Küsimusele, kas nädalavahetuse õhtutel lärmajaid on kuulda, vastati, et nendega muret ei ole.

«Eks mingil määral ole neid igal pool,» sõnas Joel Urbel.

Ka kõnealuste majade vahetus läheduses asuvast Uueveski A ja O poest kinnitati, et viimasel ajal pole seal kurikaeltega muret olnud. Viimane juhtum oli eelmisel aastal, kui poodi sisse murti.

SELGITUS

AGU LALL,
politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja

Uueveski on suhteliselt rahulik piirkond, kust politsei juhtimiskeskusele tuleb korrarikkumiste kohta teateid harva.

Tuletame veel kord meelde, et kõikidest juhtumitest, kus inimeste rahu või vara on rikutud, tasub politseile teatada ning seda peaks tegema kiiresti ja kohe pärast juhtunut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles