Viljandi inimesed annetasid toidupangale heldelt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaaniaga saadud toiduained lisatakse pakkidele, mis jõuavad iga päev toidupanga kontorist mõne Viljandimaa lasterikka pereni.
Kampaaniaga saadud toiduained lisatakse pakkidele, mis jõuavad iga päev toidupanga kontorist mõne Viljandimaa lasterikka pereni. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädalavahetusel asetleidnud kogumiskampaania käigus tegid lahked inimesed Viljandi kauplustes toidupangale üle 1700 annetuse, mis lähevad jagamisele maakonna lasterikaste perede vahel.

«Toidukogumise kampaania läks väga hästi: kahes poes andsid inimesed meie vabatahtlikele 1706 ühikut toiduaineid ning lisaks 11 tööstuskaupade hulka kuuluvat eset,» kõneles Viljandi toidupanga koordinaator Salli Järve. Mõistagi tuli suurem osa annetusi Maksimarketis käinutelt, kuid kitsid ei olnud ka tunduvalt väiksema Turu Konsumi kliendid.

Salli Järve tõi võrdluseks, et rekordilise jõuluaegse kampaania ajal kogusid Viljandi vabatahtlikud kahe nädalavahetuse jooksul 2010 ühikut toiduaineid. «See oli väga uhke number ning praegune ei jäänud sellele palju alla,» tõdes ta.

Annetuste kogujad seletasid poodlejatele, et nad ootavad enamasti neid toiduaineid, mida on võimalik pikemat aega säilitada.

«Inimesed suhtusid kampaaniasse väga positiivselt,» kõneles Salli Järve, kes oli ka ise vabatahtlikuna väljas. Tema andmetel leidis toidupanga kogumiskampaania esimest korda Viljandis aset mullu septembris, enne seda osalesid Viljandi vabatahtlikud Tallinna kampaaniates.

«Täname kõiki inimesi, kes kogumiskampaaniasse oma panuse andsid,» ütles Salli Järve. «Suur tänu ka Maksimarketi ja Konsumi müüjatele väga sõbraliku suhtumise eest ning kõigile teistele töötajatele, kes meid abistasid. Ilma nendeta poleks see võimalik olnud.»

Vabatahtlike südame oli Järve sõnul soojaks teinud ka see, et üks päkapikk oli koos väikeste abilistega küpsetanud neile imehäid küpsiseid.

Koordinaatori kinnitust mööda lisatakse kampaaniaga saadud toiduained lasterikastele peredele jagatavatesse igapäevastesse pakkidesse, mis komplekteeritakse kaupluste «Parim enne» tähtaja ületanud toodetest.

«Sordime need kuupäevade järgi ära ning kui kaupa jätkub, lisame selle kampaania käigus saadud annetusi ka jõulupakkidesse,» kõneles ta.

Salli Järve arvestust mööda saab praegu Viljandimaal toidupanga toidupakkidest osa üle 150 pere, kelle koosseisu kuulub üle tuhande inimese. Enamasti käivad nad Viljandimaa lasterikaste perede ühenduse kontoris ise pakkidel järel, kuid äärmisel vajadusel viiakse pakid neile koju.

Viljandi toidupank edastab pakke ka kolmele omavalitsusele, kelle töötajad toimetavad need abivajajateni.

Järve täpustas, et ühe nädala jooksul on Viljandi toidupangal võimalik pakk komplekteerida 15—18 perele. Seega jõutakse iga pereni kord kuu või kahe jooksul.

«Annaksin hea meelega kõigile lugejatest annetajatele edasi need paljud aitähhid, mida me pakke jagades saame,» sõnas ta.

Järgmine, jõuluteemaline toidukogumiskampaania on detsembris Rimi kaupluses.

Enne seda peab aga Viljandi toidupank koos lasterikaste peredega kolima uude kontorisse, sest Lääne tänava ruumid tuleb neil 1. novembriks vabastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles