Endisest meiereist saab majutuspaik

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi algusajal ehitatud maja alumine pool on suurtest maakividest ja ülemine krohvitud palkidest.
Eesti Vabariigi algusajal ehitatud maja alumine pool on suurtest maakividest ja ülemine krohvitud palkidest. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 19. oktoobri
«Sakala» paberväljaandes.


Tääksi keskasula võimas maakividest meiereihoone ärkab uuele elule. Argipäeviti müttavad seal töömehed, nädalavahetustel abistavad kohaliku jalgpalliklubi poisid ja mehed.

Hoones lendavad keevitussädemed ning esimeselt korruselt on välja taritud kümneid tonne metalli ja kive. Hiiglaslik haamer käes, mürtsutas eile vana betooni lõhkuda ettevõtmise hing, Tääksi spordiklubi  eestvedaja Toomas Aavasalu.

Kalevipojana möllav spordimees arvab, et just väike hubane hotell Tääksi spordikompleksis veel puudub. Sportimisvõimalused, alustades valgustatud suusarajast ning lõpetades populaarse spordimajaga, on juba olemas.

Seega ei kõhelnud Toomas Aavasalu kaua, kui nägi võimalust osta spordiklubile 1930. aastate algul ehitatud meiereihoone, mille kunagisest funktsioonist andis aimu vaid üks suur roostevaba vann. Hoone ja sellega koos käiva 1,2-hektarise maatüki eest tuli maksta 82 000 eurot.

Renoveerimisprojekti järgi tuleb ülemisele korrusele kaheksa, koos lisavooditega 16 majutuskohta. Alumisele korrusele kavandatakse baar, kaminasaal, köök ja saunakompleks. Renoveerimistööde maksumuseks plaanitakse 192 000 eurot.

Kui jaanuarikuuks saadakse põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametilt projektile heakskiit, tuleb pool summast toetusena. Toomas Aavasalu rõhutas, et hoone valmib ka toetuseta, siis panustatakse rohkem oma raha ning valmimine venib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles