Loendajate arvutitel algab uus elu

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnaraamatukogu direktor Reet Lubi pakkis lahti kaks esimest rahvaloendusel kasutusel olnud arvutit.
Viljandi linnaraamatukogu direktor Reet Lubi pakkis lahti kaks esimest rahvaloendusel kasutusel olnud arvutit. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Möödunud rahvaloenduse ajal kasutusel olnud sülearvutid jõuavad peagi raamatukogudesse. Viljandimaa saab 15 arvutit ning esimesed nendest saabusid üleeile.

«Kultuuriministeerium taotles rahandusministeeriumilt statistikaameti rahvaloendajate kasutuses olnud sülearvuteid HP ProBook 6360b rahvaraamatukogudele,» rääkis kultuuriministeeriumi avalike suhete nõunik Nele Meikar. Nii jagatakse laiali 200 sülearvutit.

Arvutite jaotuskava koostades võeti tema sõnul aluseks see, et raamatukogu oleks avatud enamikul nädalapäevadel. Arvesse võeti ka maakonna keskraamatukogude ettepanekuid ning raamatukogude infotehnoloogia olukorda.

«Need ongi mõeldud raamatukogude töötajate tööarvutiteks,» selgitas Viljandi linnaraamatukogu direktor Reet Lubi. «Mida nendega konkreetselt tegema hakatakse, sõltub juba raamatukogust endast. Mõnel pool, kus lauaarvutid on kümneaastased või isegi vanemad, vahetatakse need ilmselt välja.»

Lubi lisas, et sülearvutitega saab käia ka majast väljas ning vajaduse korral teha ettekandeid. «Kui raamatukogu on mõnel nädalapäeval suletud, saab selle töötaja arvuti koju kaasa võtta ning seal tööd teha,» jätkas ta. «Need arvutid on igal juhul väga teretulnud ning ma loodan, et nad peavad ka kaua vastu.»

Viljandimaal saavad peale Viljandi linnaraamatukogu arvuti veel Abja, Halliste, Karksi-Nuia, Leie, Kõo, Mõisaküla, Saarepeedi, Paistu, Suure-Jaani, Vastemõisa, Tarvastu, Viiratsi ja Võhma raamatukogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles