Bussijaama koliva postkontori asemele tuleb toidupood

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohkem kui 15 aastat tagasi valminud postkontori hoone lammutatakse tõenäoliselt kevadel ning sinna tulevad kaupluseruumid.
Rohkem kui 15 aastat tagasi valminud postkontori hoone lammutatakse tõenäoliselt kevadel ning sinna tulevad kaupluseruumid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kava kohaselt kolib Eesti Post Viljandi postkontori järgmisel aastal bussijaama ja kandekeskuse Reinu teele. Postimaja lammutatakse ning selle asemele tuleb järjekordne suur toidukauplus.

Postkontor peaks bussijaamas, kunagises Spari toidukaupluses tööd alustama järgmise aasta algul. Uues asukohas on teenindussaal väiksem kui praeguses.

Eesti Posti kandekeskus, kus kirjakandjad sordivad ja komplekteerivad kirju ja ajalehti, peaks kolima Reinu teele majja, kus veel aasta tagasi tegutses bowling'usaal. Kandekeskuse kolimine köömneaidana tuntud hoonesse pole Eesti Posti avalike suhete juhi Inge Suderi sõnul siiski lõplikult kindel, sest tingimuste üle käivad veel läbirääkimised ning lepingut pole sõlmitud.

Postkontori kolimise põhjuseks on asjaolu, et maja, kus see peaaegu 15 aastat on tegutsenud, lammutatakse.

Eelmise aasta lõpul ostsid postkontori hoone selle naabruses asuva kaubanduskeskuse Centrum omanikud. Paar nädalat tagasi kinnitatud detailplaneeringu kohaselt saavad nad praeguse postkontori lammutada, ehitada selle asemele sama kõrge hoone ja liita selle Centrumiga.

Uus hoone saab praegusest suurem postkontori taga oleva postitöötajate parkla arvelt. Seda uuel omanikul vaja ei lähe ning planeering lubab ala täis ehitada. Uue maja projekt pole veel valminud ning enne kui ehitama saab hakata, tuleb see linnavalitsuses kinnitada. Kahe maja liitmise järel peaks sellest saama Viljandi suurim kaubamaja, kus on ruumi üle 6000 ruutmeetri.

Kaubanduskeskuse üks omanik Tauno Tuula teatas eile, et ei soovi tulevikuplaanidest lähemalt rääkida, sest paljud kokkulepped on sõlmimata. Küll aga kinnitas Tuula, et Eesti Posti lahkumine on põhimõtteliselt selge.

Uude kahekorruselisse hoonesse peaksid mahtuma suur toidukauplus ning veel üks 400 ruutmeetri suurune pood. Millised firmad seal toimetama hakkavad, seda Tuula eile ei avaldanud.

Võimalik, et Centrumisse rajatavas poes hakkab tegutsema Selver, kes juba mitu aastat tagasi plaanis Viljandisse teist kauplust. Toona oli selleks valitud endise bussipargi territoorium Uku tänava ääres.

Selveri avalike suhete juht Annika Vilu jäi eile napisõnaliseks ja teatas, et Selver pole Viljandis ühtki uut kokkulepet sõlminud, ent firmal on huvi oma tegevust siin laiendada.

Kui Centrumi alles kavandatavasse tiiba tuleb uus toidupood, oleks see lähiümbruses juba neljas omataoline. Novembris avatakse Uku keskuses Rimi supermarket ning tööle jääb ka Centrumis tegutsev Rimi. Sada meetrit eemal asuvas Jakobsoni keskuses töötab Comarket.

Peatselt Viljandis teise kaupluse avava Rimi avalike suhete esindaja Katrin Batsi arvates võidab suurest kaupluste hulgast tarbija ning kaotab kaupmees. «Tallinna tihe konkurents näitab, et kaupmehed peavad väga palju pingutama ning pakkuma ostjale parimat kaupa ja kvaliteeti, et klienti endale võita,» selgitas ta.

See, et kesklinna äritsooni kavandatakse juba uut toidukauplust, Rimi kaupluseketti ei ehmata. «Tallinna näitel võib öelda, et ka tihedalt teineteise kõrval asudes saadakse hakkama,» lisas Bats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles