Laupäev oli täis häid tegusid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Fellini liikmed aitasid Kildul elaval perel tulekahjus hävinud kodu varemeid koristada.
Viljandi Fellini liikmed aitasid Kildul elaval perel tulekahjus hävinud kodu varemeid koristada. Foto: Marika Oder

Laupäevasest lions’ite üle-eestilisest heateo päevast võtsid osa ka viljandimaalased: Ellips rajas asenduskodu lastele lillepeenrad, Fellin aitas tulekahjus kannatanud peret ning Kolga-Jaani klubi korrastas hooldekodu ümbrust.

Lions-klubi Viljandi Ellips presidendi Eve Hinrikuse selgitusel tuli algatus tähistada 13. oktoobril heateo päeva paar aastat tagasi Pärnu tsooni klubidelt. Nüüdseks on selle ideega ühinenud paljud Eesti Lions-klubid, teiste hulgas viljandlased.

Viljandi Ellipsi naised olid võtnud plaani rajada ja kujundada sihtasutuse Perekodu Mäepere aeda lillepeenrad, mida ei peaks edaspidi hooldama. Perekodu majad Viljandis Näituse tänaval valmisid ju alles kevadel ning nende ümbrus on suures osas kaunistamata. Samuti soovisid naised puhastada hoone ümber istutatud heki aluse ja katta selle multšiga.

«Oleme juba pikka aega Mäeperet ja sealseid lapsi toetada püüdnud,» selgitas Eve Hinrikus.

Heateo päeva ettevalmistusi alustasid klubi liikmed juba 12. septembril: nad hakkasid otsima inimesi, kes annetaksid peenra jaoks lilletaimi, multši ja muud vajalikku. Kaevamistööd tehti samuti varem, nii et laupäev kulus ainult istutamisele ja kujundamisele.

«Saime annetustena palju taimi. Suur tänu perekondadele Jürine, Karro ja Meltsas ning osaühingule Caballero,» rääkis Eve Hinrikus. «Väga suureks abiks oli meile Tiia Andresson, kes on üks paremaid haljastusspetsialiste.»

Ühisest tööpäevast võttis osa ka Mäepere enda rahvas.

Toeks õnnetuse ohvritele

Teine Viljandis tegutsev Lions-klubi, mis kannab nime Fellin, abistas hiljuti tuleõnnetuses koduta jäänud perekonda.

26. septembril hävis Kildul kolme lapsega pere elamu. Sellest jäid järele vaid söestunud varemed, kuid õnneks oli hoone kindlustatud ning nagu pereema Kreete Oru on «Sakalale» öelnud, kavatseb pere oma kodu taastada.

«Käisime neil abis maja varemeid koristamas,» kõneles Lions-klubi Viljandi Fellin president Liia Pilt. Ta tõdes, et õnnetuse ohvriks langenud pere liikmed on paljudele klubi inimestele ka isiklikult tuttavad.

«Pererahvas oli varem selle tööga juba algust teinud, kuid meie aitasime neil ahervaremetest puitu, kive ja muid materjale välja sortida,» kirjeldas Liia Pilt tööd.

Suuremad ja raskemad hunnikud toimetas tuleõnnetuse asemelt minema laadur.

«Tegutsesime pimedani, kuid tööga me päris lõpule ei jõudnud. Enamasti jäi teha veel traktoritöö,» lausus Pilt. «Lubasime ka edaspidi seda peret võimaluse korral aidata.»

Ümbrus sai ilusamaks

Heateo päevast võttis osa ka kolmas Viljandimaa Lions-klubi, kes tegutseb Kolga-Jaanis.

Sealsed mehed käisid juba kolmandat aastat abistamas Tarvastu vallas asuvat Pariisi erihoolduskeskust. Klubi presidendi Hovard Nurme sõnul oli väljas kümme meest, kes aitasid teha hooldekodu krundil heakorratöid.

Märkimist väärib ka see, et päev varem, 12. oktoobril, tähistas Kolga-Jaani klubi oma 18. aastapäeva, olles sellega vanim Viljandimaal tegutsev Lions-klubi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles