Etnokulpide jagamisel riisus koore Paabel

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galaõhtul «Etnokulbid 2012» läks enamik auhindu ansamblile Paablile.
Galaõhtul «Etnokulbid 2012» läks enamik auhindu ansamblile Paablile. Foto: Nele Tammeaid

Laupäeval pärimusmuusika aidas aset leidnud galaõhtul «Etnokulbid 2012» läks enamik auhindu Paablile. Sel aastal plaadi üllitanud ning pärimusmuusika festivalil ja Tallinn Music Week’il menukad kontserdid andnud Paabel sai kuuest rahva poolt antavast kulbist koguni viis.


Parima plaadi auhinna sai Paabli «Üle järve», veenva ülekaaluga teiste sel aastal välja antud pärimusmuusika albumite ees. Samamoodi oli rahvas kindel ka parimat kollektiivi valides. Tasavägisem oli konkurents parima loo tiitlile. Lõpuks edestas Paabli «Noor kukk» Zetode «Lätsi kõrtsu» vaid mõne häälega.

Paabli liikmed pälvisid ka ka parima vokalisti ja instrumentalisti auhinna, need läksid Tõnu Tublile ja Arno Tammele.

Raadio 2 eriauhind anti Silver Sepale ja Eesti pärimusmuusika keskus pidas tunnustamisväärseks väikeplaadifirmat Õunaviks. Silver Sepp sai Etnokulbi ka hola- ehk autorilauliku kategoorias.

Etnokulpide ehk Eesti parima etnoartisti, -plaadi ja -loo valimine kestis kaks nädalat ja oma häält sai anda selleks loodud keskkonnas. Hääletamas käis ligi tuhat pärimusmuusikahuvilist, kes said valida kas soovitatud kandidaatide poolt või ise oma lemmiku välja pakkuda.

Etnokulbid

Parim lugu: Paabeli «Noor kukk»
Parim plaat: Paabeli «Üle järve»
Parim bänd: Paabel
Parim laulja: Arno Tamm
Parim instrumentalist: Tõnu Tubli
Parim holalaulik: Silver Sepp

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles